Реформа прокуратури: майже третина претендентів на роботу в Офісі ГПУ провалили переатестацію

Реформа прокуратури: майже третина претендентів на роботу в Офісі ГПУ провалили переатестацію

Фото: Facebook/Олександр Лємєнов

Серед прокурорів з’явились саботажники, які закликають подавати позови проти комісії.

Майже 30% претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора не склали іспит на знання законодавства.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член кадрової комісії Олександр Лємєнов.

"Сьогодні (24 жовтня - прим.ред.) завершилось тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора. Маємо попередні дані, які ще будемо перераховувати і перевіряти. За два дні: 1088 прокурорів, з яких проходять далі 774, не склало іспит 197, не з’явилось 117. Відсів становить 29%", - написав він.

За словами Лємєнова, низка прокурорів, які не склали іспит, почали влаштовувати "саботаж" та поширювати ідею подавати позов про незаконність кадрових комісій і положення про атестацію, бо їм "нічого втрачати".

"Зауважу на окремих моментах: не потрібно так хвилюватись, як деякі з кандидатів, то і члени комісії вже починають хвилюватись за Вас; після нескладання іспиту не треба розповідати історії про "кілька сумнівних питань" - гранична межа не 95, а 70. Або "в мене вимикався ноутбук", але акт не склали. Ви працюєте не перший день, тому маєте гарно орієнтуватись в базових речах, і не треба нас тримати за нерозумних", - наголосив він.

Також член комісії запевнив, що тести були простими, і зазначив, що про це говорили переважна більшість кандидатів, які їх склали.

"Колеги-прокурори, такі ідеї лише підтверджують потребу в очищенні цих лав", - резюмував Лємєнов.

Реформа прокуратури. Part 2. Сьогодні завершилось тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в...

Опубликовано Олександром Лємєновым Четверг, 24 октября 2019 г.

Нагадаємо, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Раніше 218 прокурорів не написали заяви (чи написали заяви, що не відповідають встановленій формі) про наміри пройти атестацію та працювати в нових органах прокуратури – майбутньому Офісі генерального прокурора. У зв’язку з цим їх звільнять.

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Повʼязані теми:

Наступна публікація