Рекорд з іншого ракурсу: як ТСН встановила нове досягнення на українському телебаченні

Рекорд з іншого ракурсу: як ТСН встановила нове досягнення на українському телебаченні

Фото: ТСН.ua

Ефіри на День Незалежності стали подією для історії ЗМІ в Україні.

Святкові випуски ТСН до Дня Незалежності потрапили до Національного реєстру рекордів України. Уперше в історії українського телебачення ранковий і вечірні випуски новин провели одразу шість ведучих із шести різних міст – Києва, Маріуполя, Дніпра, Полтави, Одеси та Львова, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для цього знадобилося три з половиною місяці підготовки, понад 150 людей, які працювали поза кадром, а також несподіванки, які ледь не зірвали телевізійний марафон просто під час ефіру. Телевізійники знімали все, що відбувалося за кадром святкових випусків, бо й самі не знали, що дістануть в результаті – орієнтувалися по ситуації.

ТСН б'є рекорди. Випуск із шести міст потрапив до Національного реєстру рекордів України

ТСН б'є рекорди. Випуск із шести міст потрапив до Національного реєстру рекордів України

Головним завданням було показати в ефірі, якою різноманітною і великою є наша країна. Ведучі хрестилися та молилися за лічені секунди до початку, а режисери, звукорежисери, інженери та редактори працювали на межі сил в ефірній апаратній, інколи не дуже стримуючи емоційної напруги. Одним із найскладніших завдань було подолати відставання по звуку, бо між ведучими були сотні кілометрів. І коли, приміром, Святослав Гринчук казав зі Львова "Привіт!", то в Маріуполі Наталка Мосейчук його чула тільки через вісім секунд. Тут уже ведучі вдавалися до імпровізації – і  глядач не помітив пауз.

У кожному з шести міст, окрім телевізійних історій про цікавих людей, місця і події – з ведучими ТСН траплялися знайомства, які не ввійшли до ефіру. Але саме вони давали пізнати колорит міста, у якому перебуваєш. "Я просто хотіла Марічку Падалко сфотографувати. Я ніколи не думала, що вона така маленька, така чудова жіночка. Вона з екрану зовсім інша", - розповіла Олена Ковшар з Кривого Рогу. Сотні фанатів біля кожного майданчика ТСН водночас стали і приємністю, і труднощами, адже за час ефіру ведучим довелося зробити сотні селфі. При тому, що Юлії Бориско довелося вести ефір із 40-метрової висоти, а Соломія Вітвіцька ледь не знепритомніла від полтавського сонця.

Два прямих ефіри – ранковий і вечірній, десятки зворушливих історій про особливих українців, сотні знайомств і глядацьких освідчень. Головний режисер ТСН каже: місія виконана. "Нам хотілося показати Україну крізь призму історій людських. Це якесь кохання, коли ти наново закохуєшся в те місце, в котрому ти живеш", - зізналася Олеся Коваленко. Марафон просто в апаратній споглядав представник книги рекордів, а досягнення фіксували в прямому ефірі.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація