Рекордно ранній старт: "Укравтодор" почав ремонтувати дороги у 14 областях України

Рекордно ранній старт: "Укравтодор" почав ремонтувати дороги у 14 областях України

Фото: УНІАН

В усіх регіонах України оголошені тендери на виконання Дорожньої стратегії-2020.

"Укравтодор" станом на 20 лютого розпочав ремонтні роботи на 34 дорожніх об`єктах в 14 областях України.

Як повідомляє пресслужба відомства, рекордно ранній старт таких робіт зумовлений сприятливими для дорожніх робіт погодними умовами.

"Сприятливі погодні умови дозволяють нам почати дорожній сезон фактично взимку. У 14 областях стартували роботи з будівництва та реконструкції, капітального та середнього ремонту. У всіх регіонах оголошено тендери на виконання Дорожньої стратегії-2020. Додатково в березні очікуємо перші кредити від державних банків. У сумі це все є запорукою успішного втілення амбітних планів "Укравтодору" на 2020 рік", - цитує пресслужба голову державного агентства автомобільних доріг Олександра Кубракова.

На сайті "Укравтодору" також опублікували перелік дорожніх об’єктів, де розпочався ремонт.

Серед них зокрема, реконструкція ділянок автомобільної дороги "Київ-Чоп", капітальний ремонт автомобільної дороги "Київ-Одеса".

Фото: Укравтодор

Нагадаємо, цього року в Україні дорожний бюджет збільшили майже в п`ять разів. У бюджеті на дороги передбачено 69 мільярдів гривень, однак не всі ці кошти мають піти на власне ремонт доріг. 

Зокрема, 7 мільярдів гривень витратять на погашення кредитів Укравтодору, а третину із суми, що залишилася, витратять на ремонт регіональних доріг. Додаткове фінансування на будівництво автошляхів планують залучати з кредитів під державні гарантії. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пріоритетними для ремонту та будівництва є мостові переходи в Запоріжжі, Миколаєві та Кременчуці.

Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков розповів, які проблемні шляхи ремонтуватимуть найперше

Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков розповів, які проблемні шляхи ремонтуватимуть найперше

Повʼязані теми:

Наступна публікація