Ректор університету Шевченка звільнив Портнова

Ректор університету Шевченка звільнив Портнова

Фото: ТСН.ua

Політик мав вийти на роботу 1 вересня.

Близько 22:00 четверга, 20 червня, до протестувальників у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка приїхав ректор вишу Леонід Губерський.

Після розмови зі студентами та активістами ректор пообіцяв звільнити Андрія Портнова з роботи, а також перепросив за його призначення. Згодом Губерський підписав наказ про звільнення, ідеться на каналі "Ні Портнову в КНУ" у Telegram.

"Студенти вимагають дооформлення документу. Вимагають номер наказу у документі та печатку. Печатку адміністрація обіцяє поставити зранку, коли відчинять канцелярію. Обіцяють опублікувати в Інтернеті. Учасники акції стоять під корпусом, їмо піцу. Святкуємо. Співаємо Гімн України. Перемога!" - повідомили організатори протесту.

Нагадаємо, перед цим ректор підписав наказ про призначення Портнова на роботу до університету на посаду професора кафедри конституційного права юридичного факультету від 1 вересня 2019 року до 30 червня 2020-го.

Невдоволені студенти та активісти у четвер, 20 червня, ввечері вийшли на протест під стіни центрального корпусу університету. Потім зайшли всередину й заявили, що ночуватимуть у виші, доки до них не прийде на розмову ректор і не звільнить Портнова.

"Послухав озвучені на мітингу проти Портнова тези і настільки з ними згоден, що повністю приєднуюся до сказаного, поділяю висловлену стурбованість і тепер і сам виступаю проти Портнова", - іронічно написав Портнов у Telegram.

Нагадаємо, Портнов працював за сумісництвом на кафедрі конституційного права юридичного факультету в КНУ імені Шевченка протягом 2009-2014 років. Політика звільнили в лютому 2014 року.

"Він працював тоді як сумісник, був звільнений у зв’язку з тим, що ми прийняли на його посаду штатного працівника. Ви знаєте, ким він тоді був по основній посаді", – зазначив "Радіо Свобода" керівник відділу кадрів Олексій Іванченко.

Портнов працював в Адміністрації колишнього президента Януковича, у січні 2014-го став першим заступником голови АП. Після втечі Януковича Портнов також залишив Україну і п’ять років перебував за кордоном.

5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов. Через рік ЄС виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.

Портнов повернувся до України 19 травня 2019 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація