Репетиція параду Незалежності: Полторак і військові відпрацювали нове привітання

Репетиція параду Незалежності: Полторак і військові відпрацювали нове привітання

Фото: Міноборони України

Атавізми радянської доби потроху зникають з української армії.

На Святошинському летовищі від самісінького ранку до вечора тренувалися військові. Вони карбують крок у підготовці до військового параду в День Незалежності, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На злітну смугу вийшли одночасно всі 4,5 тисячі військовослужбовців. Зведені батальйони об’їхав міністр оборони Степан Полторак, який замість заскорублого "Бажаю здоров’я" виголосив коротке та улюблене народом: "Слава Україні!". Президент України лише дав наказ розробити законопроект про нове привітання, а військові вже його застосовують.

На військовому параді у День незалежності вперше крокуватиме жіночий батальйон

На військовому параді у День незалежності вперше крокуватиме жіночий батальйон

У зведених батальйонах, так званих "коробочках", крокують морські піхотинці, десантно-штурмові війська, курсанти, розвідники, а також поліцейські, Нацгвардія, прикордонники, СБУ та рятувальники. Окремо представлений найкрасивіший зведений батальйон українського війська – жіноцтво. 24 серпня українці побачать не лише своїх військовослужбовців, а й військові техніку, і це будуть переважно новітні розробки. Загалом планується вигнати на Хрещатик 250 одиниць сучасної техніки.

Міністр дав зрозуміти, що 24 серпня крокуватимуть Хрещатиком і військові 15 країн-союзників України, переважно з НАТО. А ще планують задіяти військову авіацію. Десантники ітимуть без автоматів Калашникова, у них будуть вітчизняні "Форти". "Перевага цієї зброї в тому, що центр тяжіння посередині, і прикладка зброї і маневреність краща", - пояснив десантник Максим Місюренко.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація