Ресторатори Прикарпаття, які потрапили під карантинне закриття, вимагають повного локдауну для області

Ресторатори Прикарпаття, які потрапили під карантинне закриття, вимагають повного локдауну для області

Фото: УНІАН

Вони переконані, що люди будуть продовжувати збиратись.

Від понеділка на Прикарпаття чекає жорсткіший карантин, зокрема під заборону потрапили усі масові заходи та робота кав’ярень і ресторанів.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

У ці хвилини представники ресторанного бізнесу спілкуються з губернатором. Пропозиція рестораторів неочікувана — вони вимагають, аби карантин дав очікуваний результат, до 1 березня закрити в області усе без винятку: і крамниці, і ринки, і спортклуби, і все інше, як це було минулої весни. А не вдаватися до вибіркових санкцій.

 "Якщо ситуація настільки критична, то найрозумніше рішення — припинити роботу повністю. А не тільки закладів харчування, адже у нас ще є транспорт, церкви, курорти...", - заявляє представниця рестораторів Івано-Франківська Анна Гойсан.

Відповіді в обласній адміністрації поки немає.

А ще тут продовжують чекати на обіцяне обладнання для мобільного шпиталю.  В регіоні твердять, що транспортування обладнання для шпиталю переноситься на понеділок. Тим часом у головному управлінні ДСНС у Києві твердять: фури з обладнанням вже виїхали на Прикарпаття і начебто будуть тут вночі.

Новини України: в західних областях епідемічна ситуація наближається до критичної

Новини України: в західних областях епідемічна ситуація наближається до критичної

Нагадаємо, про катастрофічний брак ліжок для хворих на коронавірус, а відтак необхідність терміново розгортати додаткові заговорили позавчора під час засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Коли виявилось, що в регіоні хворих раптово побільшало аж у чотири рази. На місце навіть прибув головний санітарний лікар України.

Тоді вирішили, що через спалах коронавірусу на Прикарпатті розгортатимуть мобільний шпиталь, який облаштують на базі Богородчанської ЦРЛ. У лікарні нині поступово виписують пацієнтів, аби медзаклад повністю переобладнати під "ковідний". Тим часом керівництво лікарні вже говорить, що персоналу бракуватиме — особливо реаніматологів та анестезіологів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація