Резонансне вбивство байкера у Києві: підозрюваний втік із психлікарні, його затримали у кінотеатрі

Резонансне вбивство байкера у Києві: підозрюваний втік із психлікарні, його затримали у кінотеатрі

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

Тепер йому загрожує обвинувачення ще за однією статтею.

Поліція затримала підозрюваного у резонансному вбивстві байкера Юрія Калиниченка. Той мав перебувати у психлікарні закритого типу, натомість домовився із лікарями і систематично залишав заклад, повертаючись лише на ніч.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Підозрюваний Дмитро Слепченко – віце-чемпіон світу та призер чемпіонату Європи з боротьби сумо, майстер спорту України з греко-римської боротьби та майстер спорту України міжнародного класу із сумо. Він неодноразово потрапляв до поля зору правоохоронців – брав участь у рейдерських захопленнях, силових акціях та "кришуванні" бізнесу. Двічі Слепченко відкривав вогонь по людях.

Вперше це сталося 2016 року, коли підозрюваний з пневматичного пістолета випустив п'ять куль у перехожого, але не влучив. Вдруге це сталося у травні 2017 року – дорожній конфлікт між Слепченком, який перебував в автомобілі, та байкером Юрієм Калиниченком переріс у стрілянину з боку першого. Від отриманих поранень мотоцикліст загинув на місці.

Поліція затримала Слепченка і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Але згодом стаціонарна судово-психіатрична експертиза показала, що на момент судового процесу підозрюваний виявляє ознаки депресивного розладу. Тож суд вирішив госпіталізувати його до психлікарні із суворим наглядом.

Кілька десятків мотоциклістів намагалися завадити суду відпустити Слепченка під домашній арешт

Кілька десятків мотоциклістів намагалися завадити суду відпустити Слепченка під домашній арешт

Але поліцейські встановили, що Слепченко "вступив у злочинну змову з лікарями цього закладу, систематично порушував застосовані до нього обов’язкові заходи медичного характеру та залишав лікарню", розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Роман Осуховський.

14 травня підозрюваного затримали у кінотеатрі на Київщині. За місцем його затримання та у лікарні проводяться слідчі дії.

Поліція вирішує питання про повідомлення про підозру чотирьом особам: Слепченку за втечу зі спеціалізованого лікувального закладу закритого типу, двом лікарям – за невиконання судового рішення службовою особою спеціального лікувального закладу  та пособництво у втечі зі спеціалізованого лікувального закладу закритого типу; також пособництво у втечі можуть інкримінувати співмешканці затриманого.

Також поліція планує призначити додаткову експертизу для перевірки обґрунтованості попередніх висновків експертів Київського Центру судово-психіатричних експертиз та Дніпровського Центру судово-психіатричних експертиз та перевірки можливих фактів винесення ними завідомо неправдивого висновку експерта щодо встановлення психічного стану затриманого, сказав Роман Осуховський.

Відомий український спортсмен розповів, чому розстріляв мотоцикліста у Києві

Відомий український спортсмен розповів, чому розстріляв мотоцикліста у Києві

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація