Резонансне вбивство у Каховці: поліцейському повідомили про підозру в приховуванні злочину

Резонансне вбивство у Каховці: поліцейському повідомили про підозру в приховуванні злочину

Скріншот із відео

Через нього правоохоронці розглядали хибну версію вбивства.

Одному із працівників Каховського відділу поліції, який проходить у справі щодо резонансного вбивства 26-річного Володимира Чебукіна, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в приховуванні злочину. Старший інспектор з контролю за обігом зброї місцевої поліції нібито намагався відвести від свого товариша звинувачення в умисному вбивстві людини.

Про це йдется у повідомленні пресслужби ДБР.

Як уточнюється, під час розслідування справи слідчі з'ясували роль співробітника поліції в інциденті, коли за його присутності товариш убив місцевого жителя. Для цього поліцейський здійснив постріли у бік приятеля зі зброї, що належала потерпілому. Він на той момент, у результаті отриманих вогнепальних поранень, вже був непритомним.

Через дії підозрюваного, як зазначається, правоохоронці розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту. Тепер, у разі доведення вини, поліцейському загрожує  арешт до трьох місяців або обмеження волі терміном до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомлялося, на Херсонщині, у Каховці, сталося вбивство в новорічну ніч: 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в живіт іншому чоловікові. Правоохоронці затримали зловмисника. Суд заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. 

Очільник Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв пообіцяв контролювати хід розслідування цього вбивства. Підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Стосовно поліцейського призначено проведення службового розслідування, він відсторонений від виконання службових обов'язків. Крім того, підозрюваний виявився експоліцейським.

На 6 січня призначено повторну експертизу тіла загиблого. Вона має визначати скільки було куль, а відтак і скільки людей, які стріляли в чоловіка. Тим часом, третій день поспіль у Каховці на Херсонщині містяни виходять на масові акції. На їхнє переконання, поліція приховує докази злочину, а тому поки не буде результатів повторної експертизи, обіцяють щодня приходити під відділок поліції.

Після службової перевірки у Каховському райвідділку поліції звільнили керівника і трьох його підлеглих

Після службової перевірки у Каховському райвідділку поліції звільнили керівника і трьох його підлеглих

Повʼязані теми:

Наступна публікація