Рідні полонених лишаться під Верховною Радою на другу ніч поспіль

Рідні полонених лишаться під Верховною Радою на другу ніч поспіль

Фото: ТСН.ua

Ночуватимуть люди просто неба, на умови не скаржаться.

Родичі полонених українців готові цілодобово стояти під Верховною Радою заради визволення бранців. Напередодні їх акцію не розігнали навіть злива з грозою і градом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Син пані Тетяни Микола в полоні вже 955 днів, цього тижня в нього день народження – виповнився 41 рік. Жінка, попри поважний вік, приїхала на безстрокову акцію, бо хоче, щоби син знав – удома на нього чекають. Другу добу вдень і вночі під сонцем, зливою та градом рідні стоять із єдиним бажанням – щоби на питання звільнення полонених звернули увагу політики.

Родичі полонених українців готові цілодобово стояти під Верховною Радою

Родичі полонених українців готові цілодобово стояти під Верховною Радою

Кілька народних депутатів підходили до них, вислуховували і зізнавалися, що допомогти повернути рідних не можуть, але намагалися підтримати і пропонували бодай дрібне – чай, каву, парасольки. "Приносять зігрівальні апарати", - кажуть учасники акції.

Тим часом про полонених на Донбасі сьогодні згадав генпрокурор Юрій Луценко, який розповів про понад 600 фактів катувань. "Це знімання скальпів, розчленування, примушення до футболу на мінних полях. Ще раз підкреслюю – 300 свідків та потерпілих. Що ми можемо зробити? Ми фіксуємо всі випадки і будемо спрямовувати їх до міжнародного трибуналу, як злочини проти людяності чи воєнні злочини", - наголосив він.

Засідання чергової тристоронньої групи в Мінську зібралося по обіді. Українська сторона вкотре готова до обміну за формулою 87 на 309 – тобто за волю наших хлопців Україна готова віддати бойовикам у три з половиною рази більше осіб. Останні рази навіть на такий обмін бойовики не йшли, адже вимагали віддати їм засуджених за кримінальні злочини, а цього переговорники зробити не можуть. Попри все, матері та дружини вірять, що в Мінську таки домовляться. "Ми чекаємо дати – конкретної, точної, а не "найближчим часом" чи "в найближчі дні", - пояснила дружина полоненого Наталя Герасименко.

Надвечір просто з площі під парламентом ТСН разом із рідними бранців телефонує українським переговорникам, але їх телефон мовчить. Попри все, розходитися жінки не збираються – принаймні допоки до них не приїдуть переговорники і не розкажуть про результати перемов. Станеться це, найімовірніше, у четвер, тож цю ніч вони знову проведуть просто неба, адже поставити намети під Радою їм категорично заборонили. "Нашим хлопцям гірше. Ми чергуємо позмінно, деякі тут, деякі в машинах, а поліція нас охороняє", - кажуть про такі умови учасниці акції.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація