Рік без Павла Шеремети. Онлайн-трансляція вшанування пам'яті журналіста

Рік без Павла Шеремети. Онлайн-трансляція вшанування пам'яті журналіста

Фото: Reuters

Його колеги вимагають розкрити зухвале вбивство.

У Києві сьогодні, 20 липня, в день загибелі журналіста Павла Шеремета ушановують його пам'ять. Активісти зібралися на місці, де вибухнуло його авто рік тому.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.



Це сталося о 7.40 ранку – журналіст виїхав з дому на прямий радіоефір. Вибухівка, яку уночі заклала невідома жінка у супроводі чоловіка, спрацювала на перехресті вулиць у самісінькому центрі Києва.

Сьогодні тут зранку зібралися колеги Шеремета і ті, хто його знав. Вони вимагають розкрити зухвале вбивство Павла Шеремета. Колона вирушила ходом до СБУ, Адміністрації президента та МВС.

Професійна діяльність – основна версія слідства. Шеремета знали у Білорусії, де він народився. Там він був опозиційним журналістом. Також Шеремет засуджував Росію за вторгнення в Україну й критикував українську владу. Тому слідство, яким займається поліція, розглядає три сліди зухвалого вбивства – російський, білоруський і навіть український.

Колеги Шеремета заявляють, що слідство наразі перебуває у глухому куті. Незважаючи на зібрані докази, поки що немає жодного обвинуваченого і навіть підозрюваного. Правозахисники і близькі Шеремета вимагають залучити до розслідування іноземних експертів.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Поки що злочин залишається нерозкритим.

Колеги журналіста Павла Шеремета провели власне розслідування гучного вбивства

Колеги журналіста Павла Шеремета провели власне розслідування гучного вбивства

Наступна публікація