"Річки" з каналізації та брудні басейни: який мають вигляд пляжі Луганщини, де інфікувались 40 людей

"Річки" з каналізації та брудні басейни: який мають вигляд пляжі Луганщини, де інфікувались 40 людей

Медики кажуть, що потерпілих може бути більше.

40 шпиталізованих вже на сьогодні після купання в озері у Рубіжному Луганської області. Медики кажуть, що потерпілих насправді більше, просто не всі звертаються по допомогу. Місцевих жителів це не зупиняє – вони й далі ідуть на тутешні пляжі з вигрібними ямами просто на пляжі, басейном, в якому вода не змінюється по кілька тижнів,  та каналізацією, яка тече річкою, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Всі постраждалі кажуть, що скупалися на новому пляжі "Малібу" і відчули, що їм зле.

"Харчування було у всіх різне, саме спільне було те, що на міському пляжі (купалися). Звичайна кишкова інфекція", - коментує завідувачка інфекційного відділення Рубіжанської лікарні Ольга Мартиненко.

На пляжі "Малібу" у Рубіжному десяток табличок з попередженням про заборону купання. Однак, вони нікого не спиняють. Також місцеві стверджують, що у розташованому тут надувному аквапарку воду не змінювали кілька тижнів.

А ще біля озер, місцеві розповідають, кілька років тому був вуличний туалет, вигрібну яму просту засипали, перетворивши її таким чином на "бомбу сповільненої дії". Неподалік озер, де плавають люди, течуть, на додачу, річки з каналізації.

"Станція очистки знеструмлена, перекачувати було нікуди. І, як тільки вона заповнювалася, включався дизельний насос і зливалися стоки на ґрунт", - кажуть люди.

Із пляжу "Зоря" добре видно пляж "Малібу", де і заразилися люди, проте місцевих  такої гарячої погоди ця інформація ніяк не відлякує.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація