Річки Закарпаття досягли катастрофічного рівня паводку 2001 року – Москаль

Річки Закарпаття досягли катастрофічного рівня паводку 2001 року – Москаль

Фото: УНІАН

Причиною цього стала надмірна кількість опадів.

Рівень в гірських річках Закарпаття досяг історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року, повідомив закарпатський голова Геннадій Москаль.

За його словами, наразі максимальна паводкова хвиля проходить лише низинними районами Закарпаття біля державного кордону України. І найближчим часом вода вже поступово сходитиме із сільськогосподарських угідь.

"На підтоплених ділянках у межах населених пунктів воду продовжують відкачувати пересувні та стаціонарні насосні станції. У селищі Вільхівка, що в Іршавському районі, яке найбільше постраждало від підтоплення, протягом учорашньої доби рятувальники відкачали близько шести мільйонів кубометрів води. Зараз там продовжує працювати насосна станція обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій," - каже Москаль.

Щодо річок, найвищий рівень води у Боржаві досяг історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року. Однак дамби вздовж її берегів реконструйовані, тому населенним пунктам нема чого боятися.

А ось Латориця також перетнула історичний максимум того самого паводку. Запас її дамби становить ще 1,5 метра, однак основна небезпека полягає у тілі самої дамби, яке вже надто перенасичене водою за останні вісім днів паводку.

Також очільник зазначив, що рух автотранспорту на раніше підтоплених ділянках шляхів національного значення Мукачево – Рогатин та місцевого значення Іршава – Виноградів повністю відновлено. А ось місцева дорога Шаланки – Великі Ком’яти поки що перекрита.

Нагадаємо, під час масштабної повені, яка накрила регіон після низки дощів, постраждала майже 1000 дворогосподарств. Підтоплення сталися у дев'яти районах області. Але синоптики надали втішний прогноз та місцеві мешканці вже потроху повертаються до домівок.

Залиті вулиці та перекриті траси: Закарпаття страждає від паводку

Залиті вулиці та перекриті траси: Закарпаття страждає від паводку

Повʼязані теми:

Наступна публікація