РНБО боротиметься з кіберзагрозами разом із найвідомішими технокомпаніями США

РНБО боротиметься з кіберзагрозами разом із найвідомішими технокомпаніями США

Фото: pixabay.com

Також до співпраці буде залучена ізраїльська компанія Radware.

Апарат РНБО співпрацюватиме з найбільшими приватними компаніями у протидії кіберзагрозам.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час зустрічі з представниками найбільших міжнародних компаній, які спеціалізуються на кібербезпеці.

"Така співпраця відбуватиметься на постійній основі на платформі Національного координаційного центру кібербезпеки (робочого органу РНБО України) та представників американських компаній-виробників технологій та обладнання для кібербезпеки та захисту: Cisco, Fortinet, IBM, MicroFocus, Microsoft та ізраїльської Radware", - цитує його пресслужба РНБО.

На думку Данілова, зараз необхідно розробити ефективні механізми такої співпраці. Також він висловив готовність надавати всебічну підтримку цьому процесу.

"Кібербезпека не є проблемою кожної окремої держави. У разі виявлення загрози ми розуміємо, що вона може зачепити не одну окремо взяту країну. Спільними зусиллями боротися з такими загрозами набагато ефективніше. Тому нині нам необхідно налагодити механізм співпраці у питанні захисту від кіберзагроз", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Зеленський підписав указ про необхідність посилення кібербезпеки в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація