Родичі дівчинки, яка померла після щеплення на Рівненщині, звинувачують у трагедії лікарів

Родичі дівчинки, яка померла після щеплення на Рівненщині, звинувачують у трагедії лікарів

Фото: УНІАН

Шестимісячній дитині зробили щеплення від гепатиту В і поліомієліту.

Шестимісячне немовля померло на Рівненщині. Батьки переконані, що це сталося після щеплення, йдеться у ТСН.19:30.

Під час планового огляду лікар порадив зробити щеплення від гепатиту В та поліомієліту. Мама погодилася і медсестра вколола по одній у кожну ніжку. За кілька годин після повернення з амбулаторії додому шестимісячній Фаїні стало зле. "Я заходжу, а вона лежить на спинці і задихається, у неї горлечко опухає", - каже мати дівчинки Анастасія Кльоп.

Смерть немовляти після щеплення: батьки звинувачують медиків

Смерть немовляти після щеплення: батьки звинувачують медиків

Медики своєї провини не визнають. "Висновок судово-медичної експертизи показує, що раптова смерть настала внаслідок дихальної недостатності і набряку головного мозку", - каже заступник керівника управління охорони здоров'я у Рівненській області Олег Вівсянник.

Родина в смерті Фаїни звинувачує лікаря і медсестру. Завідувачка амбулаторії каже, що вакцина якісна, а зберігають її правильно. Вакцини від гепатиту і поліомієліту одночасно вводити дозволено. Медик каже, що провини її підлеглих у смерті немовляти немає. Ні лікар, ані медсестра з журналістами спілкуватися не хочуть.

Якщо поліція доведе провину медиків, їм загрожує три роки в'язниці. Розслідування проводять і в обласному управлінні охорони здоров'я. "Причинно-наслідкового зв'язку між проведенням вакцинації та настанням смерті дівчинки 6-місячної не встановлено", - розказує Олег Вівсянник.

Вводити саме такі дві вакцини в різні частини тіла дитини і в один день дозволено, каже дитячий імунолог. Навіть підвищення температури після них – рідкісні прояви. "Розглядаємо сценарій навіть, коли є порушення цілісності флакона. Також беремо до уваги, скільки дітей було вакциновано з цього флакона. Чи вони були вакциновані раніше, чи пізніше", - пояснює  дитячий імунолог Федір Лапій.

Мама та бабуся немовляти кажуть, що до цього походу в амбулаторію дівчинка жодного разу не хворіла. У поліції призначили низку експертиз, щоб з'ясувати, чи таки справді в смерті дитини винні медики.

Кореспондент ТСН Анна Махно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація