Родичі відмовились підтримати на суді екс-майора, який розрізав живіт вагітній жінці

Родичі відмовились підтримати на суді екс-майора, який розрізав живіт вагітній жінці

Родичі Ярошенка відмовились свідчити на суді

Батько і дружина мали би підтвердити алібі екс-майора міліції Сергія Ярошенка – однак відмовились свідчити.

На Чернігівщині колишній майор міліції Сергій Ярошенко, якого підозрюють у звірячому нападі на вагітну жінку, дав свідчення на суді, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Екс-міліціонер запевняє - це не він напав з ножем і розрізав живіт вагітній Оксані Циганок.

Ярошенко наполягає, що має алібі. І в момент нападу він нібито був удома на подвір'ї, заправляв автомобіль газом із балона.

"Я був удома, заправляв машину газом. Забруднив светр і пішов перевдягатися", - заявив на суді Ярошенко.

Так він пояснив суду, навіщо змінив одяг на абсолютно чистий. Слова підсудного підтвердив його товариш, який нібито був поруч.

На Чернігівщині шукають винних у жорстокому нападі на вагітну

На Чернігівщині шукають винних у жорстокому нападі на вагітну

А от батько та дружина, які б мали бачити Ярошенка на подвір'ї і підтвердити його алібі, свідчити відмовилися. Чому – не пояснили.

Адвокат постраждалої жінки Олег Купрієнко припускає - вони відмовились свідчити, бо не хочуть брехати під присягою.

"Її свідчення, дані на досудовому слідстві, фактично створювали алібі Ярошенку. Якби вона підтвердила їх на судовому засіданні, а вони спростувалися, то настала би кримінальна відповідальність", - каже адвокат.

Оксана ж запевняє, що саме Сергій Ярошенко тоді увірвався до її будинку, де наніс п'ять ударів ножем у живіт та три в обличчя.

Свідчення Ярошенка її обурили. З колишній майором, каже, була добре знайома ще до інциденту - не впізнати його чи помилитися вона просто не могла.

На наступних засіданнях суд має дати відповідь на головне запитання - де все таки був Ярошенко, коли стався напад на вагітну жінку. Свідки його бачили в різних місцях одночасно, а це означає, що хтось таки порушив присягу.

Оксанині слова підтверджують роздруківки мобільних дзвінків із телефону Ярошенка. Базова станція поблизу будинку Циганок таки зафіксувала його присутність поруч.

Втім, вагомість доказів і правдивість свідчень свідків сторони ще обговорять на дебатах. Слухання у справі продовжать наступного тижня. Вирок, найімовірніше, буде на початку серпня. 

Нагадаємо, на 22-річну мешканку райцентру Борзна Чернігівської області Оксану Циганок напали на початку березня. Вона заявила, що екс-майор Сергій Ярошенко прийшов до неї з ножем, щоб вимагати 121 тис. грн. Ці гроші вона нібито нелегально заробила у магазині його батька - саме таку суму нестачі нарахували жінці після 4 місяців роботи в місцевому магазині.

Коли жінка почала заперечувати, чоловік оскаженів, а почувши, що вона вагітна, почав бити її ножем в живіт. Нанісши п'ять ударів, чоловік захотів перерізати їй горло, проте Оксана ухилилась, і він порізав їй обличчя.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація