Родичі загиблих на нафтобазі під Васильковом пожежників вимагають від БРСМ по 20 млн грн

Родичі загиблих на нафтобазі під Васильковом пожежників вимагають від БРСМ по 20 млн грн

Родичі загиблих пожежників подали до суду на компанію БРСМ.

Справа буде вирішуватися у суді.

Родичі загиблих пожежників подали до суду на компанію БРСМ із вимогою компенсацій - три цивільних позови на 20 мільйонів гривень кожен. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У тижневому бензиновому пеклі під Києвом тоді загинули чотири рятувальники. Їхні родини отримали по 200 тисяч гривень допомоги від держави. А от керівництво компанії БРСМ, якій належать 17 згорілих резервуарів, навіть не подзвонило, каже адвокат. І призначає нафтовикам зустріч у суді, де вже лежать позови на 60 мільйонів гривень.

"У цьому випадку ми можемо говорити лише про відповідальність співробітників і власників нафтобази. Що ми вимагаємо? Наші вимоги дуже прості. Ми вимагаємо виплатити компенсації від БРСМ. Ці позови заявлені. Суми цих позовів – 20 мільйонів на кожну сім'ю", - каже адвокат Олександр Мірошник.

У компанії БРСМ образилися тим, що родичі не спробували вийти на них, а позаочі почали звинувачувати. Речник компанії Олександр Мельничук показує документи на 480 тисяч гривень – компанія допомагала своїм потерпілим від опіків. Двох своїх колег рятувала, один із них помер. Мельничук каже: якби родини пожежників звернулись, отримали б допомогу. Та тепер уже справа принципу – суд так суд.

"Ми з першого дня допомагали ДСНС. З першого дня. Ми заправляли автомобілі ДСНС, ми закупили 60 тонн піноутворювача. Ми були відкриті. Чому до нас ніхто не звертався? Чому нас сьогодні не запросили на прес-конференцію? Вони хочуть почути від нас відповіді, але не запрошують. Ви легко до мене додзвонилися, я одразу підняв слухавку". - каже Олександр Мельничук.

Тим часом правоохоронці оголосили підозру в організації пожежі двом працівникам нафтової компанії – головному інженерові та заступнику директора. Обидва і далі працюють у БРСМ. А от бази під Васильковом уже немає – вигоріла.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі БРСМ-Нафта розпочалася 8 червня. Внаслідок пожежі, яка тривала більше тижня, загинули п'ять людей, чотири з них - рятувальники. У МВС вважають, що загоряння палива на нафтобазі сталося під час нелегального змішування різних нафтопродуктів. 

Внаслідок пожежі державі завдано збитків у розмірі 1,2 мільярда гривень. За даним фактом МВС здійснюється розслідування щодо посадових осіб групи компаній БРСМ за ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Родичі загиблих пожежників подали до суду на компанію БРСМ з вимогою компенсацій

Родичі загиблих пожежників подали до суду на компанію БРСМ з вимогою компенсацій

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація