Родина капітана затонулого судна "Герої Арсеналу" дізналася про трагедію з Інтернету

Родина капітана затонулого судна "Герої Арсеналу" дізналася про трагедію з Інтернету

Родина капітана затонулого судна "Герої Арсеналу" дізналася про трагедію з Інтернету

Фото: marinetraffic.com

В українському МЗС не називають імена трьох загиблих моряків, тіла яких знайшли рятувальники.

Негода, через яку декілька областей України засипало снігом, спричинила трагедію і коло берегів окупованого Криму, де затонув суховантаж "Герої Арсеналу", йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Трагічний інцидент стався у Керченській протоці. Корабель пішов під воду вночі проти 19 квітня. Через сильні хвилі судно буквально розламало навпіл. Імовірною причиною аварії називають шторм, який уночі сягав чотирьох балів.

Суховантаж "Герої Арсеналу" належав Туреччині та ходив під панамським прапором. У свій останній рейс корабель вирушив із російського порту "Азов" , перевозив зерно до Туреччини. Загалом на борту було одинадцять чоловіків та одна жінка - кок. Дев'ять - українців, один - грузин і двоє росіян. У пошуковій операції МНС Росії задіяні півтори сотні людей.

Біля берегів Криму знайшли тіла трьох загиблих моряків

Біля берегів Криму знайшли тіла трьох загиблих моряків

Наразі відомо, що рятувальники знайшли тіла трьох загиблих моряків. ЗМІ пишуть, що один з них українець, проте в українському МЗС деталі не розголошують.

У регістрі судноплавства України повідомили, що Укррічфлот продав це судно чотири роки тому турецькій компанії. Українські техніки перевіряли його 2012 року. Нинішній власник коментувати кораблетрощу відмовився. Водночас в одеському Фонді допомоги морякам "Ассоль" зазначили: це не перший схожий випадок з суднами, які будувалися ще за радянських часів.

Родина капітана суховантажу Ігоря Глазка - дружина з донькою, живуть у Маріуполі. Про трагедію дізналися з Інтернету та й досі не можуть вийти ні з ким на зв'язок.

"Ми нічого не знаємо. Ми нікуди не можемо подзвонити, щоб дізнатися якусь інформацію. Ми у паніці. Ми дізналися, що одна людина у лікарні в Керчі чи у Феодосії", - розповіла донька.

В агенції морського транспорту Грузії повідомили, що човен був технічно справним. 4 квітня судно швартувалося в місті Поті. Слідчий комітет Росії відкрив кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки руху". Корабель перевозив також нафтопродукти, тож, можливо, все обернеться ще й екологічним лихом.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація