Родина Сенцова видала книгу про політичного бранця Кремля

Родина Сенцова видала книгу про політичного бранця Кремля

Фото: ТСН

Видання готують до презентації і в Російській Федерації.

У столиці презентували книгу про Олега Сенцова. В ній зібрані автобіографія, уривки сценаріїв, спогади людей та хронологія судового процессу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На сторінках видання представлена історія життя режисера його очима та очима друзів і рідних. Автори кажуть, що це спроба показати Олега, яким його не знали. Метою ж видання є вкотре продемонструвати – українці робитимуть усе, аби Сенцов якнайшвидше вийшов на волю.

У Києві презентували книгу про життя Сенцова, написану з його автобіографії та слів рідних

У Києві презентували книгу про життя Сенцова, написану з його автобіографії та слів рідних

Саме видання поки що доступне лише в Україні, але видавці уже готують доповнену російськомовну версію, яку сподіваються представити мешканцям сусідньої країни.

У травні 2014 року Олега Сенцова окупанти затримали у Криму за надуманими обвинуваченнями, а 2015-го засудили до 20 років колонії суворого режиму. Але режисер не зламався – і залишився патріотом. Рідні твердять, що сам Олег проти розголосу навколо його імені,бо знає і про десятки інших політв'язнів та щиро переймається їхньою долею. Але близькі Сенцова сподіваються, що книга зможе допомогти не лише йому, а й іншим бранцям Кремля. «Я сподіваюся, що ця книга наблизить звільнення Олега. Я сподіваюся, що більше людей дізнаються – більше людей, котрі зможуть достукатися до політиків і людей, котрі мають реальні важелі впливу і тиску, щоби звільнити», - пояснила двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація