У Миколаївській області село потерпає від набігів диких тварин: цілу родину ушпиталили з підозрою на сказ

У Миколаївській області село потерпає від набігів диких тварин: цілу родину ушпиталили з підозрою на сказ

Фото: ТСН

Сказ виявили в їхнього домашнього собаки, якого заразила дика лисиця.

У Миколаївській області ушпиталили родину із села Щасливе з підозрою на сказ. Це троє дітей, їхні батьки та бабця. В їхнього домашнього собаки виявили сказ. Заразила пса дика лисиця, що забігла на подвір’я з сусіднього лісу.

В цьому селі, кажуть мешканці, від набігів диких тварин потерпають уже давно. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами постраждалої Людмили Цибульської, вона нахилилася погладити свого собаку Рижика, як раптом завжди лагідний собака напав.

Врятувало, каже, що за неї вступився інший її собака і Рижик переключився.

За тиждень до цього на Рижика напала дика лисиця, згадує жінка. Вочевидь, що саме вона заразила собаку, підозрюють фахівці. Результат тесту виявився позитивним і було прийнято рішення про умертвіння Рижика.

А всю родину забрали до лікарні. Адже всі вони гралися з Рижиком напередодні. Збудник сказу міг потрапити через наявні мікротріщини, пояснив лікар ортопед-травматолог Новобузької районної лікарні Микола Лучний.

Тому терапію розпочали терміново усім. Нині пацієнти в безпеці, заспокоює лікар. Тож, через карантин їх відпустили додому.

За словами людей, дикі лисиці буквально атакують село з усіх боків. Не бояться мешканців, заходять сюди спокійно. Нападають не тільки на собак, а й на домашню птицю.

А лисиця, яка напала на Рижика, досі жива, каже постраждала Людмила. Вона бачила її напередодні біля свого подвір'я.

"Переживаю, що вона може прийти у двір і знову заразить, а ми і знати не будемо. І онуки ходять. Вона може напасти на людей та будь-кого", - поділилася жінка.

Проте у Держпродспоживслужбі запевняють, що скажену лисицю знищили того ж дня, а зараз почали відловлювати інших. Кажуть, що поголів'я лисиць збільшилось, бо на них перестали полювати через зменшення ціни на хутро. Від сказу могла врятувати аеровакцінація, але цього року її не провели, бо не виділені кошти.

Жителям радять вакцинувати хоча б своїх домашніх тварин. Адже попри те, що вакцина безкоштовна, багато хто цим нехтує.

Нині у Щасливому та ще у 5 навколишніх селах оголосили карантин через сказ і щеплення проводитимуть примусово.

З підозрою на сказ у Миколаївській області ушпиталили цілу родину

З підозрою на сказ у Миколаївській області ушпиталили цілу родину

Нагадаємо, що у Чернівцях на території приватного господарства хворий на сказ собака покусав господарку. Тварина померла на третій день після інциденту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація