Рок-музикант і антикризовий менеджер. Що відомо про нового главу правління "Укрзалізниці"

Рок-музикант і антикризовий менеджер. Що відомо про нового главу правління "Укрзалізниці"

Рок-музикант і антикризовий менеджер. Що відомо про нового главу правління "Укрзалізниці"

Войцех хоче взяти до своєї команди ще кілька поляків.

Переможець конкурсу на посаду глави "Укразалізниці" поляк Войцех Бальчун записує новий рок-альбом і називає роботу на високому посту в Україні своїм головним викликом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Екс-глава МЕРТ Айварас Амбромавичус устиг охрестити Войцеха  польським Вакарчуком за те, що він не лише ефективний менеджер, а й відомий у Польщі рокер.

Войцех Бальчун запалює натовпи на рок-концерті з власним гуртом "Хеміа". Утім  на інтерв'ю приходить у діловому костюмі і просить не акцентувати на охайно зібраній у хвостик рокерській шевелюрі.

 "Хеміа" – це мій життєвий проект, моя пристрасть і частина моєї особистості", - розповідає поляк.

У Польщі Войцех Бальчун спочатку став зіркою фінансовою. У його бізнес-доробку керівництво успішними польськими компаніями. Як то "Пошта", найбільший державний банк Польщі PKO Bank Polski, національна компанія LOT і PKP Cargo – польський гігант вантажних залізничних перевезень.

"Коли він у Польщі починав працювати на залізниці, то теж багато людей мали сумніви, чи вдасться йому це. Але він практично з банкрута зробив компанію PKP другим найбільшим підприємством із вантажних перевезень у Євросоюзі і вивів її на фондову біржу. Він провів величезну реструктуризацію компанії", - стверджує Адріан Фургальський, експерт Групи економічних радників TOR з питань інфраструктури.

Після цього пан Бальчун занудьгував. Він відпустив волосся, узяв гітару і став локомотивом власного рок-гурту.

"Я не для спокійного часу. Є менеджери, які виконують спеціальні кризові завдання – місії, які здається, неможливо виконати. Я люблю виклики", - розповідає Бальчун.

Його участь у конкурсі на директора української залізниці здивувала – навіть друзів. Втім, вони кажуть, що він зробить все, аби не пропускати концерти.

"Укрзалізницю" пан Бальчун називає найбільшим викликом свого життя і не чекає, що в Україні всі його полюблять. Він каже, що його попереджають – найбільшою проблемою може стати корупція в Україні. На підтримку хоче взяти ще кількох поляків у команду.

"Знаю, що "Укразлізниця" має проблеми і потребує змін, але в мене великий потенціал. Хотів би спочатку вивчити, як функціонує, який із середини - хочу побудувати сучасну фірму, яка використовує свої можливості", - наголосив поляк.

Поки в Україні ділять урядові портфелі, Войцех Бальчун працює над новим альбомом. Музику він кидати не збирається. Чекає, можна буде спакувати гітару і вирушити на зустріч новим викликам. Аби тільки нові урядовці в Україні не передумали і не забули його покликати.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник. 

Поляк Войцех Бальчун, готовий очолити "Укрзалізницю" і чекає на запрошення з Києва

Поляк Войцех Бальчун, готовий очолити "Укрзалізницю" і чекає на запрошення з Києва

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новопризначений генеральний директор "Укрзалізниці" поляк Войцех Балчун планує привезти до Києва свою команду з Польщі та якнайшвидше розробити план для досягнення цілей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація