"Росія для мене - агресор". На війну на Сході пішла вся маріупольська родина: батько і двоє синів

"Росія для мене - агресор". На війну на Сході пішла вся маріупольська родина: батько і двоє синів

Фото: скриншот з відео

Потім до чоловіків приєдналася ще й мати.

На війну на Сході України пішла вся родина із Донеччини: батько і двоє його синів. Потім до них приєдналася і мати – росіянка. Жінка вважає Росію – агресором, йдеться у ТСН.19:30.

Найстарший в сім'ї Микола Осауленко відразу знав, на чиїй стороні воюватиме. Коли в Маріуполі підіймали ворожі прапори, то для своєї чисельної родини розробив план дій: молодший син мав вивозити жінок і дітей, зі старшим мали рушити до військкомату.

Родина на захисті: чи не вся сім'я з Донеччини пішла на війну

Родина на захисті: чи не вся сім'я з Донеччини пішла на війну

Коли захопили Новоазовськ, Микола вирішив, що в його оселю ворог не зайде. Утім, ще до цього родина не збиралася здавати будинок окупантам – його вирішили просто спалит.

Микола  під час війни втратив нирку, але злякала офіцера не втрата органу, а те, що з армії списали. Саме тому йому довелося йти в добровольці. Саме тому на його грудях дві однакові медалі за оборону Авдіївки. Утім, головна нагорода - на руках. Коли війна вже йшла повним ходом, їхня сім'я стала більшою.

Родина ще ніяк не збереться гуртом, але кожен тут розуміє, хто найбільше всіх переживав – мати. Свою Любов Микола колись привіз з Росії і майже українізував. Вона смажить запашних азовських бичків і зізнається, що ніколи не намагалася навіть зупинити своїх чоловіків: "Я на стороні України. Росія для мене – агресор".

Це було нелегко. "Найстрашніше – це життя від дзвінка до дзвінка", - зізнається.

Вона не втрималась і поїхала ближче до війни, аби допомагати чоловікові та його побратимам. Війна ще раз навчила головному – розумінню. "Мабуть, так і має бути. Від долі – не втечеш", - каже жінка.

До них  на Приазов'я приїжджають відпочивати до моря побратими та їхні родини. Найголовніше, тут їхня родина знов може відчувати себе у безпеці, відвоювавши разом своє право просто жити вдома.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація