Росія не допустить, аби серед миротворців ООН на Донбасі були представники з НАТО - Ващиковський

Росія не допустить, аби серед миротворців ООН на Донбасі були представники з НАТО - Ващиковський

msz.gov.pl

За словами політика, наразі існує три варіанти розвитку подій на Донбасі.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що наразі існує три варіанти розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, про що він розповів в інтерв'ю агенції РАР.

На перший, на думку Ващиковського не погодиться Україна.

“Перший варіант передбачає започаткування миротворчої операції, яка відрізала б Донбас від України. На цю концепцію, скоріше за все, не погодиться Київ, оскільки це призведе до довготривалого від'єднання східних регіонів від України”, - сказав він.

У другому йдеться про роботу миротворчої місії на російсько-українському кордоні, що не задовольнить Росію.

“Але на цей варіант, ймовірно, не погодиться Москва, оскільки це означало б позбавлення сепаратистів російської допомоги і підтримки”, - наголосив Ващиковський.

А третій не зовсім підходить багатьом країнам з огляду на те, що РФ наполягає, аби місія ООН була об'єднана з місією ОБСЄ і своїм моніторингом охопила весь Донбас.

"Здається, що цей сценарій буде складно реалізувати з огляду на масштаби - це вимагало б багатотисячної операції. Додатково росіяни ставлять вимогу, аби до складу місії не входили солдати з країн НАТО, а лише нейтральних", - зазначив політик.

За словами Ващиковського, небагато країн наважилося б на участь у такій операції, особливо серед тих, хто, як Польща, не визнає сепаратистів. А третій варіант передбачає підписання певних документів з представниками бойовиків, а, отже, визнання їхнього політичного статусу. 

Нагадаємо, днями Вітольд Ващиковський заявив, що Україні слід надати зброю для боротьби за її територіальну цілісність. При цьому він не вірить у її здатність виграти війну з Росією, але вважає, що надання зброї покращить боротьбу з сепаратизмом у Донбасі чи в Криму. 

Нові російські погрози. У Москві кажуть, що не допустять миротворців ООН на свій кордон

Нові російські погрози. У Москві кажуть, що не допустять миротворців ООН на свій кордон

Повʼязані теми:

Наступна публікація