Росія перекинула в окупований Крим підрозділи ПДВ

Росія перекинула в окупований Крим підрозділи ПДВ

Фото: Getty Images

Війська були перекинуті в рамках раптової перевірки.

Росія перекинула в окупований Крим особовий склад і військову техніку Камишинської окремої десантно-штурмової бригади ПДВ.

Про це як повідомили в прес-службі Міністерства оборони РФ.

"В рамках раптової перевірки особовий склад та військова техніка Камишинської окремої десантно-штурмової бригади ПДВ двома військовими ешелонами були перекинуті з Волгоградської області в Республіку Крим на один із військових полігонів півострова поблизу військового аеродрому Кіровський", - йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що в районі зосередження десантники розпочали проводити заняття з відпрацювання елементів стрибка з парашутом на тренажерах розгорнутого польового повітряно-десантного комплексу.

"На полігоні Раєвський під Новоросійськом військовослужбовці десантно-штурмової (гірської) дивізії ПДВ почали готувати військові вантажі для десантування з літаків військово-транспортної авіації", - заявили в Міноборони.

У повідомленні сказано, що основними питаннями, які відпрацьовують підрозділи ПДВ під час раптової перевірки, є рішення завдань із перекидання військ із подальшою підготовкою до дій на незнайомих полігонах і десантування особового складу різними способами.

Нагадаємо, Кремль минулого тижня привів у повну бойову готовність практично всі свої війська на західному кордоні Росії, оточивши Україну і Балтику: 100 тисяч військових, більше 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів, і, що ще небезпечніше, – авіація: 468 літаків і 303 вертольота. Ракетні кораблі РФ зайняли позиції в Чорному і Каспійському морях. Пояснюють це заключним етапом підготовки до навчань "Кавказ-2016". Але українська розвідка застерігає, що мета навчань Кремль може змінити в будь-який момент і направити всю цю армаду на Київ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація