Росія планує на третину збільшити окупаційне угруповання в Криму – ЗМІ

Росія планує на третину збільшити окупаційне угруповання в Криму – ЗМІ

Фото: Крим.Реалії

На півострів уже навезли більше батарей С-400, ніж вважалося досі.

До 43 тисяч з 30 тисяч бійців може зрости військове угруповання РФ в анексованому Криму. Такі дані наводить Інтерфакс-Україна з посиланням на американський інтернет-журнал Defense One.

Останній аналізує супутникові знімки компанії Planet Labs за 2018-2019 роки та доходить висновку про систематичне зростання військової присутності РФ на українському півострові. За даними журналістів, кількість батарей С-400 у Криму вже більша, ніж дотепер вважалося. Винищувачі та бойові вертольоти базуються на чотирьох аеродромах, загальна кількість цієї техніки перевищує 80 одиниць. А чисельність військовослужбовців окупаційного угруповання протягом найближчих років зросте на 13 тисяч – такі дані ЗМІ отримало від своїх джерел у розвідці США.

Крім того, Чорноморський флот Росії отримав 10 кораблів, здатних запускати крилаті ракети великої дальності "Калібр". За даними експертів, таке озброєння дозволить "наносити удари по цілях за межами Чорного моря, в тому числі по країнах Південної Європи і по Сирії, навіть не залишаючи Севастополя". Американці вважають, що нарощування сил у Криму надає Москві більший контроль над Чорним морем і розширює можливості проведення операцій на Близькому Сході.

Експерт центру з вивчення проблем нерозповсюдження зброї при Мідделберійском коледжі Сара Бідгуд назвала нарощування сил Росією значним і заявила, що через це союзники НАТО в регіоні будуть тиснути на Альянс, аби отримати більш значні гарантії власної безпеки.

Кількома днями раніше колишній секретар українського РНБО Олександр Турчинов у відповідь на критику нагадав, як відбувалася анексія Криму, та пояснив, чому українська армія не зуміла їй запобігти.

Російські окупанти проводять допити в будинках кримців

Російські окупанти проводять допити в будинках кримців

Повʼязані теми:

Наступна публікація