Росія посилила військову присутність в Криму 14-ма бойовими літаками

Росія посилила військову присутність в Криму 14-ма бойовими літаками

Росія продовжує передислокацію військової техніки до Криму

Авіаполк базується на аеродромі у Бельбеку.

Російський Генштаб перекинув до анексованого Криму 14 сучасних бойових літаків: 10 винищувачів Су-27 та чотири Су-30, повідомляє "Спецкор".

Розташували нову техніку на аеродрому у Бельбеку, і нині там базується 24 бойові та 6 навчально-бойових літаків.

Водночас, за інформацією СБУ, централізоване керівництво кримським угрупованням російських військ здійснюється нині з Джанкоя. Саме там розквартирована 7-ма гвардійсько-десантна гірськострілецька дивізія військово-повітряних сил Росії. Тактична група тієї самої дивізії розташована на півострові ще північніше - у селищі Стрілкове.

Поруч у Передмістному, дислокуються чотири російські установки РСЗО "Ураган" та стільки ж "Градів". Помічені були системи залпового вогню і поблизу Армянська. Окрім них російські підрозділи посилили десятками танків Т-72. Поруч із селищем Волошине, у розпорядження 727-го батальйону Російського флоту, за даними української розвідки, надійшло близько десятка установок БМ-21"Град". Тут таки на позиціях стоять замасковані гаубиці.

Присутні російські регулярні підрозділи й на Сході: поблизу десятка населених пунктів Донбасу розміщені 17 зенітно-ракетних комплексів "Бук", чотири ЗРК "Оса" та дев'ять "Панцирів" С-1.

За даними розвідки СБУ, нині проти України працює 10 центрів головного управління російської розвідки а у бойових діях на Донбасі беруть участь щонайменше вісім підрозділів ФСБ. Посилення військової присутності у анексованому Криму непокоїть і НАТО.

"По-перше, військові сили в Криму, які незаконно анексували цю територію, можуть утримувати її і проводити військові операції звідти. По-друге, ми занепокоєні тим, що мілітаризація Криму вплине на весь Чорноморський регіон за допомогою кораблів та ракет "земля-повітря". І нарешті, в березні цього року міністр оборони РФ оголосив що до Криму перемісять ядерну зброю, це також нас непокоїть, ми слідкуємо за цим", - заявив головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Російська армія й далі укріплюється в Криму

Російська армія й далі укріплюється в Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація