Росія посилює військову присутність на Донбасі, а бойовики б'ють на трьох напрямках. Мапа АТО

Росія посилює військову присутність на Донбасі, а бойовики б'ють на трьох напрямках. Мапа АТО

Запеклі обстріли в зоні АТО тривають / Фото: fc-inter.net

Найманці намагаються розширити підконтрольну їм територію.

Протягом доби ситуація в зоні АТО, де загинув один український військовий, характеризувалася продовженням масованих обстрілів бойовиків та намаганнями розширити підконтрольну територію.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник АТО полковник Андрій Лисенко.

Так, на Луганському, Дебальцевському та Донецькому напрямках бойовики неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та установок "Град".

У Донецькому аеропорту триває бойова операція. До позицій українських військових підійшли додаткові резерви та доставлено боєприпаси. Підрозділами ЗСУ безпосередньо керує начальник Генштабу генерал-полковник Віктор Муженко.

Також Лисенко нагадав, що наступ бойовиків та російських військ на Луганщині в районі 29-го та 31-го блокпостів зупинено.

Ситуація в зоні АТО станом на 21 січня / Фото: РНБО

Водночас в речник АТО зазначив, що Росія збільшує свою військову присутність на Донбасі та в прикордонних районах. Зокрема,  під Луганськ перекинули російських солдатів без розпізнавальних знаків, а в Краснодоні з'явилося близько 60 танків, понад 50 БМП і БТР, а також близько 100 ТБМ "Тигр". Крім того, у Горлівці відбувається заміна бойовиків "ДНР" на російських військових, а в районах Шахтарська і Тореза зосереджено близько 100 російських танків.

Нагадаємо, що раніше силовики попередили про високу загрозу наступу бойовиків в районі Станиці Луганської.

Повʼязані теми:

Наступна публікація