Росія шукає способи для тиску на адвокатів українських моряків - заступник голови Меджлісу

Росія шукає способи для тиску на адвокатів українських моряків - заступник голови Меджлісу

Фото: Associated Press

РФ намагається знайти методи впливу на захисників.

Заступник голови Меджлісу кримськоготатарського народу Наріман Джеляль повідомив, Російська Федерація в Криму збирається тиснути на адвокатів полонених українських моряків.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Джелялова, невдовзі можуть бути спроби тиску на адвокатів для того, аби вони відмовилися захищати моряків.

"І ось сьогодні одна цікава сорока принесла на хвості плітку, а в Криму з сороками все гаразд, що, мовляв, літала вона днями біля будівлі кримського уряду у своїх справах, присіла на віконце відпочити і побачила (почула), як група серйозних дядь перебирає варіанти, що б цим кримським адвокатам зробити такого, від чого неповадно їм стало українських моряків захищати", -  йдеться в дописі.

Також заступник голови Меджлісу додав, що "ця спроба може стати вдалою і тоді наслідки будуть більш, ніж серйозними".

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.

Україна розраховує на посилення тиску на РФ після судового засідання у справі полонених моряків

Україна розраховує на посилення тиску на РФ після судового засідання у справі полонених моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація