Росія скликає позачергове засідання Радбезу ООН з приводу четвертої річниці Мінських домовленостей

Росія скликає позачергове засідання Радбезу ООН з приводу четвертої річниці Мінських домовленостей

Фото: Associated Press

У постпредстві України при ООН вважають, що РФ хоче таким чином відволікти увагу від чергового обговорення в Генасамблеї російської агресії.

У вівторок, 12 лютого, відбудеться засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні на прохання Російської Федерації. Задекларований привід – четверта річниця підписання Мінських домовленостей.

Про це у своєму Facebook повідомив речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

"Але не поспішайте вірити в те, що Росія почала палко перейматися Мінськими угодами, в яких вона досі не виконала жодного пункту. Справа в тому, що це – чергова "димова завіса", метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України", - зауважив він.

За словами Ніколенка, спеціальне засідання заплановане на 20 лютого – в п’яту річницю початку конфлікту – в рамках нового пункту порядку денного Генасамблеї, який провела Україна у вересні минулого року.

"У конструктивну роль Кремля у вирішенні ініційованого ним же конфлікту в ООН ніхто не вірить. Тому скликання російською стороною засідання Радбезу виглядає особливо цинічним. Але кого це вже дивує?", - наголосив він.

Ніколенко додав, що під час запланованого засідання Генасамблеї буде обговорюватись актуальна інформація про події на сході України, оскільки останніми днями російські бойовики обстрілюють українські позиції, зокрема із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Також відбудеться дискусія щодо утримання тиску на Росію до повного припинення агресії.

❗12 лютого відбудеться засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні на прохання Російської Федерації....

Опубликовано Oleg Nikolenko Понедельник, 11 февраля 2019 г.

Нагадаємо, 26 листопада Радбез ООН зібрався на позачергове засідання через дії Росії в Азовському морі. Низка країн, зокрема США, Нідерланди, Польща, Швеція та Великобританія вимагали від Росії відновити вільний прохід через Керченську протоку і звільнити українських моряків та повернути захоплені судна.

Росіянам не вдалося переконати Радбез ООН, що українські кораблі порушили кордон РФ

Росіянам не вдалося переконати Радбез ООН, що українські кораблі порушили кордон РФ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація