Росія стягнула до кордону з Україною "Іскандери" та величезну кількість зброї - Полторак

Росія стягнула до кордону з Україною "Іскандери" та величезну кількість зброї - Полторак

Фото: bastion-karpenko.ru

Ракетні комплекси можуть нести ядерні боєголовки.

Росія розгорнула біля кордону з Україною ракетні комплекси "Іскандер", збільшивши ймовірний радіус ураження. 

Про це заявив під час підсумкової зустрічі з військовими аташе іноземних держав, акредитованими в Україні.

"Російська Федерація накопичила потужне військове угрупування уздовж кордону із Україною. І це свідчить про те, що Росія не відмовилася від спроб захопити нашу країну. Для чого вони розмістили ракетні комплекси "Іскандер" неподалік наших кордонів, значно збільшивши ймовірний радіус ураження нашої території? Зараз ми спостерігаємо просто величезну кількість накопиченої російської зброї на нашому кордоні", - наголосив він.

За словами Полторака, провокація у Керченській протоці, хоча переміщення української корабельної групи відбувалося згідно з усіма нормами міжнародного права, росіянам потрібна була для подальшого здійснення відкритої агресії щодо України.

"Тому запровадження в окремих регіонах воєнного стану, причому у доволі м’якій його формулі, є адекватною відповіддю на ті загрози українській державності, які існують на цей момент. Ми серйозно готуємося до подальшої ескалації поточної російської агресії", - додав міністр.

Також очільник Міноборони зазначив, що Україна не має намірів щодо початку наступальних дій, проте має право на самозахист.

"Україна вирішуватиме цю ситуацію винятково у політико-дипломатичний спосіб. Але агресивна політика нинішньої Росії примушує нас бути пильними й невпинно готуватися, значно підвищуючи обороноздатність країни", - резюмував Полторак.

У Міністерстві оборони України відбулася підсумкова зустріч із військовими аташе іноземних держав, акредитованих в...

Опубликовано Степаном Полтораком Четверг, 13 декабря 2018 г.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація