Росія вирішила заочно судити ексміністра оборони України

Росія вирішила заочно судити ексміністра оборони України

Фото: УНІАН

Кримінальна справа, за якою Гриценко обвинувачується у закликах до терактів, передана до суду.

Слідчий комітет Росії передав до суду "кримінальну справу" щодо ексміністра оборони України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка за заклики до тероризму.

Про це повідомили у пресслужбі Слідчого комітету РФ.

"Він звинувачується в скоєнні публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ). За даними слідства, 16 липня 2014 року і 2 липня 2017 року Гриценко, перебуваючи на території України, публічно виступив у засобах масової інформації із закликами до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації шляхом підриву російських поїздів у прикордонних із Україною регіонах, автомашин у містах Москві і Таганрозі у відповідь на нібито проведену російськими спецслужбами за вказівкою керівництва країни діяльність, спрямовану на знищення української військової техніки і вбивства представників українського силового блоку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російські слідчі оголосили Гриценка в міжнародний розшук і в квітні 2019 року заочно арештували.

"Наразі він продовжує переховуватися на території України, звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України. Кримінальну справу за обвинуваченням Гриценка із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті", - додали в СК РФ.

Нагадаємо, раніше у Росії засудили до двох років колонії колишнього міністра транспорту України Миколу РудьковськогоЙого звинуватили в нападі на посольство Росії в Києві в червні 2014 року. Тоді українці пікетували дипломатичну місію через російську агресію проти України. 

У травні 2016 року Басманний районний суд Москви заочно заарештував Рудьковського, а у вересні 2018-го він був затриманий в аеропорту "Внуково" під час перетину кордону Російської Федерації.

Колишній український політик повністю визнав свою провину.

Два роки колонії для високопосадовця часів Януковича: у Росії заґратували Рудьковського

Два роки колонії для високопосадовця часів Януковича: у Росії заґратували Рудьковського

Повʼязані теми:

Наступна публікація