Росія власноруч знищує УПЦ Московського патріархату - Клімкін

Росія власноруч знищує УПЦ Московського патріархату - Клімкін

Фото: УНІАН

РПЦ копіює політику державної влади Росії.

Російська православна церква власноруч маргіналізує УПЦ Московського патріархату і змушує її втекти від реальності. 

Про це у колонці на "УП" написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"РПЦ змушує УПЦ МП втікати від реальності, самоізолюватися й маргіналізуватися. РПЦ практично сама своїми руками знищує УПЦ МП", - написав урядовець.

Він зазначив, що РПЦ копіює політику державної влади Росії, входячи у конфронтацію з усім світом. Російська церква взяла за приклад імперії, які розколюються зсередини.

"З огляду на традиційно сильні позиції та масштаб УПЦ МП, це дало б змогу її ієрархам (принаймні тим, які цього хочуть) справляти чи не вирішальний вплив на процес об’єднання, стати незамінним творцем нової Української церкви", - пише Клімкін.

Міністр також згадав слова патріарха Кирила про РПЦ як "острів свободи", зазначивши, що таке порівняння невдале, адже так в СРСР називали комуністичну Кубу.

"Як мені здається, не зовсім вдала метафора, адже так в СРСР називали комуністичну Кубу … Свобода від кого й від чого? Виходить, що від думки Вселенського патріархату, а це вже не що інше, як розкол", - додав Клімкін.

Раніше глава Російської православної церкви патріарх Кирило заявив, що своїми діями щодо України Вселенський патріархат намагається зруйнувати "острів свободи", тобто РПЦ. 

В УПЦ КП озвучили офіційну назву нової помісної церкви

В УПЦ КП озвучили офіційну назву нової помісної церкви

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація