Росія заборонила експорт нафти до України

Росія заборонила експорт нафти до України

Фото: Associated Press

Також там розширюють заборони на ввезення деяких українських товарів.

РФ встановлює заборону на експорт нафти і нафтопродуктів до України.

Про це 18 квітня заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, передають Известия.

Такі дії пояснили відповіддю на дії Кабміну України, який розширив список заборонених для імпорту російських товарів.

Як зазначає ТАСС, Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів. "Ми змушені свої інтереси захищати і вжити відповідних заходів", - заявив він. Серед іншого це торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, "вартість якої сягнула 250 млн доларів".

За його словами, деякі російські товари можна буде вивозити до України лише після спеціального дозволу. У цю категорію входить продукція ПЕК, зокрема вугілля і нафта, і нафтопродукт. Заборона почне діяти від 1 червня 2019-го.

При цьому в українських споживачів залишиться формальна можливість закуповувати в РФ енергоресурси та інші товари. Для цього, за словами російського прем'єра, передбачений механізм окремих дозволів.

За розрахунками Reuters, російські НПЗ 2018 року поставили в Україну 2,668 мільйона тонн дизпалива. Основна частина припала на НПЗ "Роснефти" - 2,495 мільйона тонн.

Нагадаємо, 26 грудня, РНБО України ухвалила рішення про запровадження нових санкцій проти РФ через агресію у Керченській протоці. Насамперед обмежувальні заходи ввели щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур. У відповідь РФ заборонила імпорт низки українських товарів.

29 грудня російський уряд оприлюднив перелік товарів з України, які заборонили ввозити на російську територію. До переліку заборонених товарів з України потрапили пшениця, соняшникова олія, готова або консервована риба, ікра осетрових, кондитерка, шоколад, хліб, консервовані овочі та фрукти, соки, пиво і вино.

10 квітня Кабмін розширив перелік товарів з Росії, на поставку яких введено заборону. До нього включили банки для консервування, пляшки і скляні ємності для харчових продуктів і напоїв. 

Уряд продовжив заборону на імпорт російських товарів

Уряд продовжив заборону на імпорт російських товарів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація