"Росіяни визнають тільки силу": військовий експерт про рішення суду РФ визнати "Азов" терористами

"Росіяни визнають тільки силу": військовий експерт про рішення суду РФ визнати "Азов" терористами

Фото: ГУР Міноборони

У Росії Верховний суд визнав український добровольчий батальйон "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території РФ.

Це загрожує судом нашим захисникам.

Чого слід очікувати, сказав в інтерв'ю ТСН ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"З цього приводу я займаю дуже жорстку позицію. Я передбачав, що так воно і буде. З усіх полонених, які є у нас, треба відбирати льотчиків, артилеристів, які обстрілювали житлові квартали, та судити їх в такій кількості, в якій судять наших полонених у Росії. Якщо б у нас юридично був запроваджений не воєнний стан, а війна, то автоматично вводилася б найвища міра покарання. Страта. Вони, росіяни, визнають тільки силу. Таке вони розуміють, інше – ні", - сказав військовий експерт Ігор Романенко. До цього він додав, що визнання «Азову» терористичною організацією значно ускладнить обмін полонених.

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії у селищі Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області пролунав вибух. Там загарбники утримували в полоні українських військових, зокрема і оборонців Маріуполя та цивільних. Внаслідок вибуху загинули близько 40 людей, ще 130 зазнали поранень

У полку "Азов" російський удар по Оленівці розцінюють, "як акт публічної страти"

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація