Росіяни закрили Сущенка в карцері та знущаються з політв’язня – Денісова

Росіяни закрили Сущенка в карцері та знущаються з політв’язня – Денісова

Фото: УНІАН

Інформацію омбудсмен отримала від дружини бранця.

Російські силовики напередодні Нового року запроторили політичного в’язня з України Романа Сущенка до карцера. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на власній сторінці в соцмережі Facebook.

Маю невтішну інформацію щодо Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе у російській колонії. Його дружина...

Опубліковано Людмилою Денісовою Субота, 29 грудня 2018 р.

"Маю невтішну інформацію щодо Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе у російській колонії. Його дружина повідомила, що Романа помістили до карцеру та відверто знущаються з нього. Співробітники колонії примушують Романа прокидатися раніше усіх в’язнів – о 5 ранку та вилучають постільні речі", - розповіла український омбудсмен.

Сущенка етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області

Сущенка етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області

Таке поводження з бранцем вона назвала нелюдським. "Я звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою негайно з’ясувати підстави поміщення Романа до карцеру та здійснити необхідні дії щодо відновлення порушених прав українця", - повідомила Денісова.

Як повідомлялося, у грудні Денісова вже просила Москалькову звернути увагу на умови утримання Сущенка в російській колонії та сприяти наданню в’язневі медичної допомоги. Напередодні ж стало відомо, що українець отримав право на побачення з рідними в січні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація