Росіянин із обмороженими кінцівками перетнув український кордон і захотів стати біженцем

Росіянин із обмороженими кінцівками перетнув український кордон і захотів стати біженцем

Росіянин із обмороженими кінцівками перетнув український кордон і захотів стати біженцем

Фото: ДПСУ

Зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною.

Прикордонники затримали в Харківській області громадянина Російської Федерації, який незаконно перетнув кордон і звернувся із заявою про надання йому статусу біженця.

Про це інформує прес-служба ДПСУ.

"Затриманий одразу ж звернувся до прикордонного наряду з заявою про отримання статусу біженця на території України. Та перш ніж розглядати прохання горе-мандрівника охоронці кордону встановили, що той потребує невідкладної медичної допомоги, адже він мав ознаки обмороження кінцівок", - йдеться у повідомленні.

Чоловіку викликали швидку допомогу, медики встановили діагноз: "Обмороження кінцівок рук та ніг". У супроводі військовослужбовців відділу прикордонної служби затриманого доставили до районної лікарні.

За фактом звернення громадянина РФ щодо отримання статусу біженця прикордонники поінформували Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області.

Нині він перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною.

Нагадаємо, що "Держдума" РФ збирається ухвалити законопроект щодо спрощення порядку набуття російського громадянства для біженців з "ЛДНР". У зв`язку з чим місцеві телеканали вже готуюсь низку сюжетів про важку долю людей у зовсім "не рідній Україні", йдеться на сторінці координатора Інформативного спротиву, народного депутата Дмитра Тимчука на Facebook.

Законопроектом передбачено автоматичне надання громадянства особам, які виїхали з території "ЛДНР" в результаті бойових дій і легально працевлаштуватися в РФ. Головним його автором є лідер "КПРФ" Геннадій Зюганов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація