Російська армія змінила тактику наступу і перейшла до атак меншими підрозділами - Пентагон

Дата публікації
Перегляди
70к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Російська армія змінила тактику наступу і перейшла до атак меншими підрозділами - Пентагон

Фото: Getty Images

Через опір українських військ та власні організаційні проблеми, російські командири перейшли до атак меншими підрозділами.

Це свідчить про зменшення амбіцій окупантів навіть у тактичному масштабі.

Про це повідомляє Washington Post, цитуючи представника Міністерства оборони США.

Зазвичай російське командування використовувало тактичні війська батальйонів, які налічують кілька сотень солдатів, для маневрування по полю бою. Але тривалі бої на Донбасі та застопорені наступи Росії призвели до виокремлення менших російських підрозділів.

Тож тепер російські війська працюють меншими групами зі значно "меншими" завданнями - замість з’єднань по кількасот осіб, дії проводяться групами від кількох десятків до сотні військових.

Якщо раніше йшлося про великі міста і цілі шматки території, то зараз окупанти зосереджують зусилля на певних містах, селах чи перехрестях доріг. 

Але інші тактики росіян не змінилися.

Нагадаємо, на думку військового експерта Дмитра Снєгирьова, окупанти суттєво змінили тактику на фронті. За його словами, росіяни перейшли від оперативного оточення, до створення локальних котлів. Вони намагаються оточити українські війська на деяких напрямках, хоча на інших - самі можуть потрапити у пастку.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація