Російська ФСБ підтвердила захоплення українських кораблів і розповіла про стан поранених моряків

Російська ФСБ підтвердила захоплення українських кораблів і розповіла про стан поранених моряків

Фото: Getty Images

У Москві порушили кримінальну справу "за порушення кордону".

Федеральна служба безпеки РФ підтвердила захоплення трьох українських кораблів біля Керченської протоки.

Відомство у своїй заяві звинуватило екіпажі катерів "Бердянськ", "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу" у "вторгненні у територіальні води РФ", передає "Дождь".

ФСБ заявляє, що екіпажі українських кораблів не реагували на вимоги росіян щодо негайної зупинки і "здійснювали небезпечне маневрування".

Для примусової зупинки українських суден ФСБівці відкрили вогонь. У російській спецслужбі запевняють, що поранення отримали троє українських військовослужбовців, їм надана медична допомога і їхньому життю нічого не загрожує.

У Москві порушили кримінальну справу "за фактом порушення російського державного кордону".

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" та двом катерам "Бердянськ" та "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером та навіть вдались до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них та захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

Росіяни відкрили вогонь по українських катерах біля Керченської протоки

Росіяни відкрили вогонь по українських катерах біля Керченської протоки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація