Російська "омбудсменка" в анексованому Криму проситиме перевести політв’язня Бекірова під домашній арешт

Російська "омбудсменка" в анексованому Криму проситиме перевести політв’язня Бекірова під домашній арешт

Фото: http://ru.krymr.com/

Бекіров має серйозні проблеми зі здоров’ям.

Так звана омбудсменка в анексованому Криму Людмила Лубіна клопотатиме у ФСБ про переведення кримськотатарського активіста Едема Бекірова під домашній арешт.

Про це вона розповіла у коментарі "Крим.Реалії".

"Що стосується Бекірова, людина хвора, відчуває певні незручності і мені нічого не варто, як правозахиснику і гуманній людині, ще раз повторити ці клопотання, звичайно напишу (клопотання про переведення Бекірова під домашній арешт – ред.). Хоче захист, не проблема", - зазначила Лубіна.

Вона також повідомила, що знає про заклики уповноваженої РФ з прав людини Тетяни Москалькової перевести Бекірова під домашній арешт.

"Я запитала у слідчого ФСБ, у начальства, що вони думають про клопотання уповноваженої. Вони сказали, що нічого не бачили, нічого не знають і поки не планують (переводити Бекірова під домашній арешт – ред.). Те, що висловила Тетяна Миколаївна - це її наміри, може вона буде ще діяти, клопотати", - заявила Лубіна.

Нагадаємо, Едем Бекіров зник в окупованому Криму 12 грудня 2018-го. Попри погане самопочуття, він поїхав туди, аби відвідати родичів і стареньку матір. Потім виявилося, що Бекірова доправили до будівлі ФСБ РФ в Сімферополі, йому висунуто звинувачення у зберігання боєприпасів. Чоловіка затримали за його проукраїнську позицію, переконані його родичі. 13 грудня так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував його за підозрою у зберіганні боєприпасів.

У СІЗО у Бекірова розпочалися значні проблеми зі здоров’ям. У нього активно прогресує цукровий діабет без необхідних медикаментів. Через це 11 червня Європейський суд з прав людини зобов’язав РФ негайно перевезти Бекірова до лікарні, однак Росія досі не виконала рішення суду.

Російські силовики відмовляються везти Бекірова до лікарні

Російські силовики відмовляються везти Бекірова до лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація