Російська пропаганда і дискримінація: під Нацрадою через перевірку телеканалу застосували сльозогінний газ

Російська пропаганда і дискримінація: під Нацрадою через перевірку телеканалу застосували сльозогінний газ

Фото: ТСН

Телеканал також транслював парад до Дня перемоги з Мінська.

Під Національною радою з питань телебачення і радіомовлення 30 липня було гамірно. Через перевірку телеканалу КРТ під будівлею влаштували сутички зі сльозогінним газом.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вранці працівники телеканалу КРТ влаштували там пікет - у час коли відбувалося засідання ради щодо призначення чергової, вже 5-тої за останній час перевірки, а також питання продовження ліцензії на супутникове мовлення. Згодом до протестувальників підійшли представники Нацкорпусу та С14, і звинуватили телевізійників у проросійській позиції. Спершу виникла словесна суперечка, пізніше у хід пішов газ.

Як розповіли ТСН У Нацраді, попередні чотири перевірки для телеканалу КРТ призначили зокрема через російську пропаганду в ефірі, показ виступу російського співака, який входить до переліку заборонених в Україні, і трансляцію параду до Дня перемоги з Мінська. Сьогодні призначили ще одну - через дискримінацію. Але поки, до перевірок, які відбудуться після карантину, ліцензію у телеканалу, за словами регулятора, ніхто не забирає.

Люди, які вийшли на пікет проти перевірки телеканалу, вигукували гасла про "утиски слов'ян". Однак у Нацраді не бачать жодних ознак неправомірної діяльності з їхнього боку.

"Ми як члени Національної ради вирішили дочекатись результатів цих перевірок. А по-друге, надати можливість представнику ліцензіата висловитись. Можливо, вони зможуть пояснити свої дії, переконати - тоді ми будем ухвалювати рішення. Я абсолютно не бачу ознак неправомірної діяльності з нашого боку і причин для влаштування таких пікетів", - сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Під Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення відбулися сутички зі сльозогінним газом

Під Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення відбулися сутички зі сльозогінним газом

Повʼязані теми:

Наступна публікація