Російські окупанти вигадали нову "столицю" захопленої частини Херсонської області

Російські окупанти вигадали нову "столицю" захопленої частини Херсонської області

Фото: УНІАН

Ворожа армія окупувала місто ще в лютому.

Окупаційна "влада" тимчасово захопленої території Херсонської області заявила про перенесення "столиці" з Херсона до Генічеська.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди з посиланням на "речника заступника голови уряду регіону" Олександра Фоміна.

"На сьогодні тимчасовою адміністративною столицею Херсонської області є Генічеськ. Там зосереджено всі основні органи влади", - заявив Фомін.

До слова, курортний Генічеськ розташований на півдні області на березі Азовського моря. Місто росіяни захопили 24 лютого - у перший день вторгнення. 

Втеча росіян з Херсона 

Російське Міноборони 9 листопада заявило про рішення відводити війська з Херсона. Вже 11 листопада окупанти поінформували про успішну операцію. Мовляв, закінчився відхід на "заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Того ж дня стало відомо, що ЗСУ зайшли до міста.

Своєю чергою, в британській розвідці повідомляють, що росіяни готувалися до втечі з Херсона кілька тижнів -  від 22 жовтня. Саме тоді окупаційна "влада" закликала мирних жителів покинути місто.

Тим часом у Москві нібито нічого страшного у втраті Херсона не бачать. Зокрема, експрезидент, а нині заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв заявив, що усі території будуть російськими - "повернуться додому - до РФ". 

У Путіна наголошують, що Херсонська область - це досі частина Російської Федерації. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що статус окупованого регіону "закріплений". Саме тому, з його слів, "немає і не може бути жодних змін".

Читайте також: 

Українські бренди влаштували кавуновий флешмоб на честь звільнення Херсона

Українські бренди влаштували кавуновий флешмоб на честь звільнення Херсона
 
 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація