Російські прикордонники зняли українця з поїзда та побили його - ДПСУ

Російські прикордонники зняли українця з поїзда та побили його - ДПСУ

Російські прикордонники зняли українця з поїзда та побили його - ДПСУ

Фото: Держприкордонслужба України

Чоловіка відправили іншим поїздом назад до України.

Українські прикордонники на Харківщині у пасажирському поїзді, який прямував із РФ, виявили побитого, ймовірно, російськими колегами, українця.

Про це повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби України.

"Сьогодні вранці, поїздом сполученням "Москва-Харків" в пункт контролю "Харків-пасажирський" прибув громадянин України, який був побитий російськими прикордонниками", - йдеться у повідомленні.

За словами постраждалого українця 1977 року народження, напередодні ввечері він виїхав до РФ поїздом "Кривий Ріг-Москва", під час проходження прикордонного контролю в російському пункті пропуску "Долбіно" надав для перевірки всі необхідні для перетину кордону документи, але російський прикордонний наряд відмовився пропускати його.

"На запитання громадянина пояснити причину, з якої йому відмовляють у перетині кордону, відповіді ніхто не надав, після чого двома російськими прикордонниками та однією особою в цивільному нашого співвітчизника силоміць вивели з вагону поїзда. Під час висадки правоохоронці РФ безпідставно застосовували до чоловіка заходи фізичного впливу, після яких він отримав тілесні ушкодження", - додали у відомстві.

Окрім цього, щоб приховати побиття чоловіка, російські прикордонники видалили всі відеофайли з його мобільного телефону, на який він фіксував їхні дії.

Наразі співробітники української Держприкордонслужби викликали швидку, щоб лікарі надали чоловіку медичну допомогу, а також направили до Нацполіції в Харківській області повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення "Умисне легке тілесне ушкодження" для внесення відомостей до ЄРДР та листа до прикордонного відомства РФ з вимогою поінформувати про обставини затримання та повернення громадянина України, а також надати оцінку діям російських прикордонників.

Нагадаємо, раніше на в'їзді до Криму після перевірки "прикордонниками" зник харків'янин. Майже через два тижні Олександра Стешенка знайшли у СІЗО Сімферополя

Повʼязані теми:

Наступна публікація