Російські спецслужби намагалися вивезти товари військового призначення для армії РФ із Запоріжжя

СБУ блокувала канал постачання виробів для військово-морського флоту Росії.

На Запоріжжі Служба безпеки України блокувала вивезення з України товарів військового призначення - виробів, необхідних для забезпечення військово-морського флоту Росії.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Зловмисники розробили механізм постачання товарів через підконтрольні комерційні структури в одній із європейських країн. Потім виготовлену спеціалізованим запорізьким підприємством військову продукцію ділки планували постачати до країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, замовником оборудки були російські структури, які спеціалізуються на оснащенні та комплектації атомних підводних човнів, зокрема тих, що базуються в анексованому Криму.

Під час обшуків на підприємстві було вилучено документацію та партію товарів військового призначення, яку найближчим часом планувалось транзитом доставити в Росію.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками державної зради та порушення порядку здійснення міжнародних передавань товарів, тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше у Кропивницькому затримали військового, який викрав у частині й продавав рації. Викрадене майно оцінили у 80 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація