Російські тюремники заявили, що Сенцов набрав свою початкову вагу та вже не потребує дієти

Російські тюремники заявили, що Сенцов набрав свою початкову вагу та вже не потребує дієти

Фото: Reuters

Таким чином він повернувся до "нормального життя".

Український режисер та політв’язень Олег Сенцов після припинення голодування набрав 12 кг ваги та вже не потребує спеціальної дієти.

Про це в інтерв’ю "Известиям" розповів заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

"Він дуже правильно і за короткий час пройшов шлях до повноцінного життя. За ці тижні він набрав 12 кг і повністю повернувся до своєї початкової ваги. Зараз він важить 84 кг. Для 42-річного чоловіка це хороший показник. Він їсть звичайну їжу, дієта йому більше не потрібна", - заявив він.

За словами Максименка, наразі Сенцов працює над написанням сценарію для п’єси, а також пише дві книжки – про тюремне життя та про сімейні стосунки.

"Сенцов кожен день просить папір, і його йому надають. Він пише практично весь час", - зазначив він.

Заступник директора ФСВП також підкреслив, що політв’язень постійно листується з українськими режисерами стосовно майбутньої постановки його п’єси в Україні.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення було звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Він голодував 145 днів. 5 жовтня Сенцов повідомив, що припиняє голодування. За словами адвоката політв’язня, він не мав виходу, адже в російській лікарні йому погрожували почати примусове годування та "зробити з нього овоч".

Європейський парламент 25 жовтня нагородив Сенцова престижною премією Сахарова "За свободу думки". Він став першим українцем, який отримав цю премію, що вручається від 1988 року за "винятковий внесок у боротьбу за права людини на всій земній кулі".

Олег Сенцов став першим українцем, який отримав премію Сахарова

Олег Сенцов став першим українцем, який отримав премію Сахарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація