Російських дипломатів не допустять до команди арештованого судна "Норд"

Російських дипломатів не допустять до команди арештованого судна "Норд"

Російських дипломатів не допустять до команди арештованого судна "Норд"

Фото: Прес-служба Державної прикордонної служби України

У Прикордонній службі запевнили, що екіпаж перебуває в нормальних умовах і забезпечений усім необхідним.

Російських дипломатів не допустять до членів команди арештованого судна "Норд", яке затримали прикордонники України в Азовському морі.

Про заявив прес-секретар глави ДПСУ Олег Слободян в коментарі Громадському радіо.

Слободян пояснив, що моряки є громадянами України, тому нема доцільності допускати до них російських дипломатів.

Разом з тим, у Прикордонній службі запевнили, що усім 10 членам команди надали доступ адвокатів, а також забезпечили продуктами, медикаментами та іншими необхідними речами.

Слободян сказав, що інформація про відсутність допомоги та жахливі умови, в яких перебуває команда, не відповідає дійсності. Він зазначив, що судно підключене до електромережі порту для того, щоб забезпечити його життєдіяльність.

Нагадаємо, 25 березня в українських водах Азовського моря прикордонники затримали судно з окупованого Криму, яке займалося рибальством під прапором Російської Федерації. Риболовецьке судно "Норд" перебувало за 15 миль від Обитічної коси. Екіпаж з 10 людей займався ловом риби і встиг наловити більше 5 тонн морепродуктів. Після затримання з'ясувалося, що судно прописане на окупованій території, тобто в Криму, а у рибалок були паспорти Російської Федерації, видані в Керчі.

Корабель відправили в місто Бердянськ. Зараз відомо, що команда судна порушила порядок в'їзду-виїзду з окупованої території Криму.

Федеральна служба безпеки РФ зі свого боку відкрила кримінальну справу за статтею російського Кримінального кодексу "Викрадення судна повітряного або водного транспорту або залізничного рухомого складу".

30 березня суд заарештував кримське судно під російським прапором.

Повʼязані теми:

Наступна публікація