Розбірки школярів: 13-річний учень жорстоко побив восьмикласника під заклики натовпу

Розбірки школярів: 13-річний учень жорстоко побив восьмикласника під заклики натовпу

Відео бійки потрапило в Мережу

Скандал на Дніпропетровщині – школяр нещадно бив свого ровесника на очах друзів, які підбурювали кривдника та знімали усе це на мобільні телефони. Від першого ж удару ногою у живіт підліток впав на землю, нападник не зупинився, йдеться в сюжеті ТСН.12.00.

Спочатку все має вигляд веселої гри підлітків. Усміхнений юнак перемовляється зі своїми друзями, вони позують на камеру. У розмові проскакують нецензурні слова. І вже за мить, нібито веселий маленький хлопець перетворюється на ката.

Жодному свідку побоїща, які ще й підбурюють нападника немає 18. Відео на мобільний телефон знімає одинадцятикласник, решта всі молодші.

«Перший удар був по животу. Я впав і почав задихатись, і він мене почав забивати ногами. Голова паморочилась і нудило, і ребра боліли. Кричав, щоб мене не били більше», - розповідає постраждалий юнак.

8-класник А., який і є жертвою знущань. Нападник - 13-річний С.

«Хтось сказав йому, я на нього говорив пакості, хоча я на нього нічого не говорив», - каже А.

Відео побиття в Мережі знайшли однокласники А., надіслали вчительці. Останньою про все дізналася мама А. й одразу написала заяву в поліцію.

У поліції кримінальне провадження одразу відкривати не стали. Чекали на висновки експертизи. Але подзвонили батьку нападника і попросили прийти з дитиною і дати пояснення. Той так і не з'явився. А ТСН телефоном спочатку пояснив, що немає часу зустрічатися, бо ж спілкується з адвокатами.  А згодом – узагалі вимкнув телефон.

17-річний М., який усе фільмував, на камеру спілкуватися теж не схотів, поза нею розповів, що знімати відео його попросив сам Ма., на його ж телефон. Як кадри з'явились у Мережі не знає, та додає – окрім нього усе знімали ще троє присутніх.  Попри це, на думку юриста саме одинадцятикласник єдиний може дістати реальне покарання. 

«Посібництво або організація цього кримінального правопорушення і буде розглядатися з точки зору цієї особи», - розповідає юрист.

Кривдник – молодший 14 років, до того ж ушкодження, які він завдав –  легкі, кажуть у поліції. Тож максимум, що загрожує його батьку – сплата за лікування та моральні збитки.

На думку психолога основну роль побиття зіграв натовп.

«Найголовніший герой - це натовп, який стоїть і спостерігає. Заради неї герой виходить продемонструвати свою силу», - пояснює психолог.

Переслідувана мета  –  зібрати в мережі якомога більше вподобань. Схожі випадки знущань в Україні – не рідкість. Чи не найгучніший стався півроку тому, в Чернігові, коли дівчата-підлітки  били ровесниць та все це фільмували. П`ятьом кривдницям оголосили про підозру за хуліганство ще в травні, утім, рішення суду ще досі немає. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація