"Розмови про небезпеку — маячня": Комаровський жорстко пройшовся по противниках вакцини Covishield

"Розмови про небезпеку — маячня": Комаровський жорстко пройшовся по противниках вакцини Covishield

Фото: facebook.com/komarovskiynet

Він розповів, чому безпечно робити щеплення вакциною Covishield.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський заявив, що індійська вакцина від коронавірусу Covishield є ефективною. Він закликав українців не вірити чуткам і сміливо робити щеплення цим препаратом.

Відеозвернення педіатр розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Головна інформація, яку ми отримали від низки дуже достовірних джерел, включаючи навіть посла Великобританії. Суть цієї інформауіі Covishield = AstraZeneca. Це вакцина з доведеною ефективністю, яка перевищує 60%. Це захист від факту захворювання і близько 90% — захист від важких форм захворювання. Вона викликає утворення антитіл і здатна захистити того, хто прищеплюється", — запевняє лікар.

Він звернув увагу, що вакцину AstraZeneca можна зберігати в холодильнику за температури від 2 до 8°C, що істотно спрощує її транспортування і не вимагає спеціальних умов. Також вона коштує дешевше, ніж препарати Pfizer і Moderna.

"Я однозначно схвалюю застосування цієї вакцини", — підкреслив Комаровський.

За його словами проблема полягає в "повній нездатності влади України вести адекватну комунікацію з народом". Доктор запевнив, що індійські вакцини, в тому числі Covishield, виготовляються на сучасних заводах.

"Serum Institute — це місце, де проводитиметься 60-65% всіх вакцин в світі. Це дуже сучасне підприємство, і не дивно, що AstraZeneca вибрала його", — пояснив педіатр.

Він зізнався, що вакцини Pfizer і Moderna йому подобаються більше. Але оскільки в Україні немає можливості зробити щеплення цими вакцинами, потрібно сміливо отримувати укол Covishield.

"Всі розмови про неефективність — маячня, про небезпеку — маячня. Так, є побічні ефекти, найчастіше — температура. Але вони є в будь-вакцині", — підсумував Комаровський.

Раніше доктор Комаровський заявив, що якби не XXI століття, коронавірус сприйняли б як спалах ГРВІ.

За минулу добу вакциною "Ковішілд" щепили майже 3 тисячі громадян

За минулу добу вакциною "Ковішілд" щепили майже 3 тисячі громадян

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація