Розпочалася реєстрація на ЗНО до магістратури

Розпочалася реєстрація на ЗНО до магістратури

Фото: УНІАН

Триватиме від 13 травня до 3 червня.

У понеділок, 13 травня, розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання для вступу до магістратури. Триватиме до 3 червня.

Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація на ЗНО для складання єдиного фахового вступного випробування для вступу до магістратури за спеціальністю "право" та "міжнародне право".

Для вступу до магістратури на гуманітарні науки (крім спеціальності "філологія"), соціальні та поведінкові науки, журналістика, богослов’я, право, інформаційні технології, сфера обслуговування, міжнародні відносини, управління та адміністрування, культура та мистецтво, крім мистецьких спеціальностей, слід зареєструватися на тестування з іноземної мови.

Абітурієнтові варто звернутися до приймальної комісії навчального закладу і зареєструватися на єдиний вступний іспит  з іноземної мови або єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

У приймальну комісію потрібно принести паспорт, ідентифікаційний номер, диплом про вищу освіту або довідки щодо планового строку завершення навчання. Крім того, слід надати номер телефону, обов'язково вказати населений пункт, де вступник бажає проходити тест, і обрати іноземну мову, з якої вступник буде складати ЄВІ. За необхідності, потрібно надати довідку про створення особливих умов тестування - для осіб з особливими освітніми потребами.

Якщо вступник хоче вступати на кілька спеціальностей, одна з яких передбачає ЄВІ, а інша – і ЄВІ, і ЄФВВ, то він має звернутися для реєстрації до приймальної комісії вишу, куди вступатиме на спеціальності "право" або "міжнародне право". Якщо абітурієнт вступає на "перехресну" спеціальність, йому також треба пройти з 13 до 31 травня додаткові фахові випробування у виші.

 У приймальній комісії слід  екзаменаційний листок, який є підтвердженням реєстрації. За номером листка та PIN-кодом він чи вона матиме доступ до "Кабінету учасника ЄФВВ/ЄВІ" на сайті УЦОЯО

Прийом документів та заяв для тих, хто вступає на основі вступних іспитів, триватиме від 17 до 25 червня. А для тих, хто вступатиме до магістратури на основі єдиного вступного іспиту, - від 10 до 23 липня.

Для подання документів потрібно надати оригінали документа, що посвідчує особу, військово-облікового документа для військовозобов'язаних, диплома та додатку до нього. Також до заяви необхідно надати копії паспорта, військово-облікового документа для військовозобов'язаних, диплома та додатку до нього, екзаменаційного листка ЄВІ (ЄФВВ) і чотири кольорові фотокартки 3Х4 см.

Єдиний вступний іспит з іноземної мови відбудеться 2 липня. Для вступників на магістратуру з права та міжнародного права єдине фахове вступне випробування відбудеться 4 липня. Фахові вступні випробування для інших спеціальностей триватимуть від 5 до 26 липня.

Отримавши рекомендації до вступу, абітурієнт має надати диплом і додаток до нього. Список рекомендованих до вступу на бюджетні місця має бути оприлюднений не пізніше 5 серпня. Принести оригінали документів до обраного вишу абітурієнти мають до 18 годин 10 серпня. Зарахування на бюджет триватиме до 12 години 11 серпня. Переведення на вакантні бюджетні місця - до 15 серпня.

Як повідомлялося раніше, у нинішньому році зовнішнє незалежне оцінювання для вступу у виші на бакалаврат складатимуть 355 тисяч осіб. Найбільше учасників ЗНО серед нинішніх випускників шкіл – 53,07%. 37,57% зареєстрованих – це учні закладів професійної освіти і 9,36% - випускники минулих років.

Безкоштовний репетитор: підготуватися до ЗНО тепер можна, граючи у комп'ютерну гру

Безкоштовний репетитор: підготуватися до ЗНО тепер можна, граючи у комп'ютерну гру

Повʼязані теми:

Наступна публікація