Перед кривавою ДТП у Харкові Зайцева не брала участь у вуличних перегонах – поліція

Перед кривавою ДТП у Харкові Зайцева не брала участь у вуличних перегонах – поліція

Фото: УНІАН

Правоохоронці також завели справу на автошколу, в якій вчилася учасниця аварії.

Поліція завела окреме кримінальне провадження стосовно автошколи, в якій вчилась підозрювана у смертельній харківській ДТП Олена Зайцева, повідомляє УНІАН із посиланням на слова заступника начальника – начальника слідчого управляння харківської поліції Сергія Чижа.

Як зазначається, кримінальне провадження зареєстроване за ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Сергій Чиж додав, що  інформація про те, що Зайцева нібито брала участь у вуличних перегонах перед зіткненням з Volkswagen, не підтвердилась. Також він пояснив, що подовження терміну досудового розслідування пов'язане з клопотаннями про проведення судово-медичних експертиз,  які заявив один з адвокатів підозрюваних.

Адвокат Олени Зайцевої знайшла пом'якшувальні обставини для поблажливішого вироку суду

Адвокат Олени Зайцевої знайшла пом'якшувальні обставини для поблажливішого вироку суду
 

Нагадаємо, кривава аварія сталася ввечері 18 жовтня у Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, в результаті чого загинуло шестеро людей: п'ятеро загинули на місці, а шоста жертв аварії померла після тижневої коми

Зайцевій було призначено два місяці ув`язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала усім причетним матеріальну допомогу. 

Також суд взяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 

Тим часом, Олена Зайцева може уникнути максимального покарання за ДТП, про що свідчить низка заяв і дій її захисту. Зокрема, адвокатка заявила про пом'якшувальні обставини: каяття її підзахисної і добровільні компенсації родинам загиблих та постраждалим.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація