Розслідується лише одне провадження: у ГПУ прокоментували останню частину розслідування про корупцію в оборонці

Розслідується лише одне провадження: у ГПУ прокоментували останню частину розслідування про корупцію в оборонці

Фото: УНІАН

Там спростовують інформацію про хабарі.

Генеральна прокуратура України розслідує лише одне провадження щодо шахрайства та несплати податків в рамках скандальної схеми корупції в оборонній галузі.

Про це на своїй сторінці у Facebook у відповідь на останню частину розслідування "Наших грошей" написала речниця ГПУ Лариса Сарган.

"У ГПУ розслідується лише одне провадження. В його рамках закон дає можливість прокуратурі розслідувати некорупційні злочини. Відповідно, було два напрямки розслідування. Перший - шахрайство. Цей епізод в суді з минулого, 2018 року. На лаві підсудних перебуває, зокрема, і співробітник СБУ, який згадується в розмовах із фігурантом розслідування - Рогозою. Другий - по несплаті податків. Оголошена підозра, стягнута чимала сума недоїмки до держбюджету", - заявила вона.

Водночас, Сарган підкреслила, що всі злочини щодо корупції є підслідними НАБУ, а інформація про хабарі ГПУ за закриття справи "не відповідають дійсності".

По слідам серіалу про "Укроборонпром" та місцями пікантної переписки фігурантів журналістських розслідувань. У ГПУ...

Опубліковано Ларисою Сарган Понеділок, 11 березня 2019 р.

Нагадаємо, 11 березня журналісти-розслідувачі "Наших грошей" опублікували останню частину скандального розслідування про корупцію в оборонній галузі, в якій повідомили, що майже всі правоохоронні органи за хабарі закривали справи стосовно цієї корупційної схеми.

Раніше розгорівся скандал довкола оточення Порошенка через розкрадання у ЗСУ. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборонпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. Кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені журналістами щодо розкрадань в оборонному комплексі України, вже порушили Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а також Національне антикорупційне бюро. Окрім цього, директорів "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від їхніх посад. Згодом Гладковського теж звільнили.

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування анонсував реформи в "Укроборонпромі". Водночас очільники НАБУ та ГПУ запевнили, що роками розслідували факти корупції, про які йдеться у розслідуванні. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що співробітники НАБУ та СБУ могли бути причетні до корупційної схеми в оборонці.

Слідчі органи знали про корупцію в оборонній сфері, але закривали справи за хабарі - Bihus.info

Слідчі органи знали про корупцію в оборонній сфері, але закривали справи за хабарі - Bihus.info

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація