"Розстріляти". Порошенко на закритій зустрічі розкритикував оборудки в "Укроборонпромі"

"Розстріляти". Порошенко на закритій зустрічі розкритикував оборудки в "Укроборонпромі"

Фото: УНІАН

Президент заявив, що не буде нікого виправдовувати за заробітки на армії.

Президент Петро Порошенко, коментуючи розкрадання і корупцію в армії, заявив, що він страшенно розлючений через схеми розкрадання в українській оборонній сфері.

Про це Порошенко сказав 26 березня під час зустрічі з блогерами у своєму передвиборчому штабі, розмову з якими відтворив theБабель.

"Страшно злий на ситуацію в "Укроборонпромі". За заробітки на армії виправдовувати нікого не буду. Якщо говоримо, що купуємо комплектувальні частини для бронетехніки, які виробляються тільки в Росії, а хтось зміг поставити на 30 відсотків дешевше, того, хто продав дорожче, - розстріляти. Без жалю", - наводить видання слова Порошенка про скандал, у епіцентрі якого опинився його друг і партнер Олег Гладковський. 

Нагадаємо, 11 березня журналісти-розслідувачі "Наших грошей" опублікували останню частину скандального розслідування про корупцію в оборонній галузі, в якій повідомили, що майже всі правоохоронні органи за хабарі закривали справи стосовно цієї корупційної схеми.

За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборонпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. Кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені журналістами щодо розкрадань в оборонному комплексі України, вже порушили Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а також Національне антикорупційне бюро. Окрім цього, директорів "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від їхніх посад. Згодом Гладковського теж звільнили.

Ще у жовтні 2017 року Порошенко пригрозив рубати руки тим, хто причетний до розкрадань в ЗСУ. "Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто будуть красти в армії, - руки повідрубую", - заявляв тоді Порошенко. Тоді детективи НАБУ здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання Міноборони Володимира Гулевича. Обсяги розтрати державних коштів за цією справою оцінили у 149 млн гривень. 

У Києві знову мітингувати через корупційний скандал в українській оборонці

У Києві знову мітингувати через корупційний скандал в українській оборонці

Повʼязані теми:

Наступна публікація